Μακελειό στο Ρέντη - Νεκροί δύο αστυνομικοί


Ρεπορτάζ: Γιάννης Φιλιππάκος
Δύο νεαροί αστυνομικοί έπεσαν χθες το βράδυ νεκροί από τις σφαίρες αδίστακτων κακοποιών, που έστησαν ενέδρα εναντίον της ομάδας ΔΙΑΣ στο Ρέντη.

Νεκροί είναι ο Ιωάννης Ευαγγελινέλης, 23 ετών, και ο Γεώργιος Σκυλογιάννης, 22 ετών, ενώ άλλοι δύο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν στην αιματηρή επίθεση νοσηλεύονται, εκτός κινδύνου, στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής διέκοψε το ταξίδι του στην Τουρκία και επέστρεψε εσπευσμένα στην Αθήνα.
Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε σε πολυσύχναστη περιοχή, την ώρα που ήταν ανοιχτά τα περισσότερα καταστήματα, ενώ κοντά στο σημείο στεγάζεται ένα σούπερ μάρκετ.
Εν αναμονή αποτελεσμάτων βαλλιστικής και αποτυπωμάτων
Φως θα ρίξουν στην υπόθεση τα αποτελέσματα από τα αποτυπώματα που βρέθηκαν στο κλεμμένο αυτοκίνητο και η βαλλιστική εξέταση των όπλων, καθώς θα δείξουν αν πρόκειται για τρομοκράτες ή για κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου.
Επίσης εξετάζεται αν είναι οι ίδιοι κακοποιοί που τραυμάτισαν θανάσιμα με καλάσνικοφ και πιστόλι τον 45χρονο περιπτερά, στις 8 Φεβρουαρίου 2011, στα Άνω Λιόσια.
Σε εξέλιξη είναι ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών της αιματηρής συμπλοκής, οι οποίοι μέχρι στιγμής κυκλοφορούν ελεύθεροι έχοντας στην κατοχή τους βαρύ οπλισμό.
 


Πυρά δέχθηκαν άλλοι τέσσερις αστυνομικοί οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο για βοήθεια, ευτυχώς όμως, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί, καθώς οι σφαίρες τους πέτυχαν στα κράνη και στα αλεξίσφαιρα γιλέκα.
Το αυτοκίνητο των δραστών, το οποίο είχε κλαπεί από μάντρα αυτοκινήτων στην περιοχή της Ν. Ερυθραίας στις 17 Ιανουαρίου, εντοπίστηκε λίγο αργότερα στη συμβολή Παλαιολόγων και Δελφών, στο Ρέντη και μέσα σε αυτό ένα καλάσνικοφ και ένα όπλο.
Στο σημείο βρέθηκαν 23 κάλυκες από όπλο καλάσνικοφ και 16 από εννιάρια πιστόλια.
 
Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας βρέθηκαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας και κορυφαία στελέχη της  Αστυνομίας.Ο κ. Όθωνας εξέφρασε την οδύνη του, τονίζοντας παράλληλα ότι η καταδίκη του γεγονότος είναι αυτονόητη, όσο αυτονόητη και δεδομένη είναι και συμπαράσταση στις οικογένειες των δύο αστυνομικών.
Σε εξέλιξη είναι ανθρωποκυνηγητό της Ελληνικής Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών της αιματηρής συμπλοκής που στοίχισε τη ζωή δύο αστυνομικών, ενώ οι αστυνομικοί προχωρούν και σε προσαγωγές υπόπτων.
"Πυροβολούσαν συνεχώς"
Με βολές κατά ριπάς «γάζωσαν» τους τέσσερις αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που τους καταδίωκαν, οι δράστες της αιματηρής συμπλοκής στο Ρέντη, σύμφωνα με μαρτυρίες. Ενας κάτοικος της περιοχής ανέφερε πως ακούγοντας τους πυροβολισμούς έπεσε στο πάτωμα του σπιτιού. «Δεν σταμάτησαν να ρίχνουν. Έριξαν πάρα πολλές φορές, σχεδόν επί 10 δευτερόλεπτα πυροβολούσαν συνεχώς» είπε χαρακτηριστικά.
Το χρονικό της αιματηρής καταδίωξης
Τέσσερις άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ επιχείρησαν να σταματήσουν για έλεγχο ένα κλεμμένο τζιπ γκρι χρώματος, με τρεις επιβαίνοντες, οι οποίοι είχαν ληστέψει νωρίτερα ένα περίπτερο στο Μενίδι.
Ωστόσο, οι αστυνομικοί φαίνεται να γνώριζαν πως οι δράστες είχαν στην κατοχή τους καλάσνικοφ γι' αυτό το λόγο το σήμα για έλεγχο έγινε στο Ρέντη.
Το όχημα ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να το καταδιώξουν και να ακολουθήσει καταιγισμός πυρών από τους δράστες.

Οι τέσσερις αστυνομικοί μεταφέρθηκαν άμεσα με ασθενοφόρα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των γιατρών δύο νεαροί άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ υπέκυψαν στα τραύματά τους.
Τα πυρά των κακοποιών δέχτηκαν άλλοι τέσσερις αστυνομικοί που είχαν φτάσει στο σημείο ως ενισχύσεις των τεσσάρων συναδέλφων τους, οι δύο δέχτηκαν σφαίρες στα κράνη και οι άλλοι δύο στα αλεξίσφαιρα γιλέκα, χωρίς να τραυματιστούν.
Οι αστυνομικοί έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τον θάνατο, τόνισε στο newsbomb.gr ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμας.
Στο μεταξύ σοκ στην Τρικαλινή κοινωνία έχει προκαλέσει η είδηση της δολοφονίας των αστυνομικών στην Αθήνα από ένοπλους κακοποιούς, καθώς ο ένας εκ των νεκρών αστυνομικών, είναι Τρικαλινής καταγωγής.
Πρόκειται για τον 22χρονο Γεώργιο Σκυλογιάννη του Χρήστου από το Κεφαλόβρυσο.
Ο 22χρονος είναι το μεγαλύτερο μέλος πολύτεκνης οικογένειας, ενώ ο πατέρας του εργάζεται στο δήμο Τρικκαίων.
Κλεμμένο το αυτοκίνητο των αδίστακτων κακοποιών
Το αυτοκίνητο μάρκας Volvo των δραστών, όπως έγινε γνωστό, είχε κλαπεί από μάντρα αυτοκινήτων στη Νέα Ερυθραία όπου είχε γίνει διάρρηξη στις 17 Ιανουαρίου και οι πινακίδες ανήκουν σε άλλο ΙΧ, μάρκας Φορντ, και κλάπηκαν την ίδια μέρα από την ίδια περιοχή. Το αυτοκίνητο καθώς και το καλάσνικοφ και το πιστόλι που είχαν αφήσει μέσα οι δράστες, μεταφέρθηκαν και εξετάζονται στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας.
Η επίσημη ανακοίνωση της Γ.Α.Δ.Α
«Την 18.37 ώρα σήμερα 01/03/2011 ενημερώθηκε τηλεφωνικά το Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης για διάπραξη ληστείας σε περίπτερο, επί της Λεωφ. Δημοκρατίας 337 στο Μενίδι, από τρείς δράστες και δόθηκαν στοιχεία του αυτοκινήτου που αυτοί επιβιβάσθηκαν.
Μετά από λίγα λεπτά το αυτοκίνητο εντοπίσθηκε επί της Λεωφ. Κηφισού, με κατεύθυνση προς Πειραιά και ακολούθησε καταδίωξη από Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και περιπολικά αυτοκίνητα.
Την 18.50 ώρα στον παράδρομο της Λεωφ. Κηφισσού στην περιοχή Αγ. Ι. Ρέντη και ενώ η καταδίωξη συνεχίζονταν οι δράστες ακινητοποίησαν απότομα το αυτοκίνητο, αποβιβάσθηκαν από αυτό και άρχισαν να πυροβολούν επανειλημμένα με καλάσνικοφ και πιστόλι κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίσθηκαν σοβαρά τέσσερις αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας κατέληξε, οι δε άλλοι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, με ένα εξ αυτών σε κρίσιμη κατάσταση. Επίσης βολές από τους πυροβολισμούς των δραστών δέχθηκαν τέσσερις ακόμη αστυνομικοί, δύο στα κράνη και δύο στα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους, χωρίς να τραυματισθούν.
Ύστερα από εκτεταμένες αναζητήσεις εντοπίσθηκε το όχημα των δραστών στην περιοχή Αγ. Ι. Ρέντη, το οποίο φέρει κλεμμένες πινακίδες και εντός αυτού βρέθηκαν όπλα (πιστόλι-καλάσνικοφ) , ενώ η εξερεύνηση θα συνεχισθεί στη Δ/νση Εγκληματολογικών Ερευνών.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται.
Προανάκριση διενεργείται από την Δ/νση Ασφάλειας Αττικής/ Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι».
newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια