«Έξωση» στα ταξί από τις λεωφορειολωρίδες

«Έξωση» στα ταξί από τις λεωφορειολωρίδες

Οι οδηγοί αρνούνται ακόμη και να συζητήσουν το ενδεχόμενο

Την... έξωση των ταξί από τις λεωφορειολωρίδες της Θεσσαλονίκης ζητά από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ), με τους ταξιτζήδες να αρνούνται ακόμη και να συζητήσουν το ενδεχόμενο.

«Πήραμε την απόφαση κατά πλειοψηφία, καθώς διαπιστώνουμε συνεχή επιδείνωση του επιπέδου εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού και της ταχύτητας κίνησης των λεωφορείων. Εάν τα ταξί δεν κυκλοφορούσαν στις λεωφορειολωρίδες, θα διπλασιαζόταν η μέση ταχύτητα των αστικών, που σήμερα, δυστυχώς, είναι μικρότερη από 10 χλμ. την ώρα. Αυτό θα σήμαινε πρακτικά ότι θα χρειάζονταν τα μισά λεωφορεία για να μεταφερθεί ο ίδιος αριθμός επιβατών ή ότι με τον ίδιο αριθμό λεωφορείων θα μπορούσαν να μετακινηθούν διπλάσιοι επιβάτες», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΑΣΘ, Παναγιώτης Παπαϊωάννου.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η εισήγηση προβλέπει την έξοδο των ταξί από όλες ανεξαιρέτως τις λεωφορειολωρίδες της Θεσσαλονίκης, ενώ υπογραμμίζει ότι, εκφράζοντας προσωπική άποψη, θα μπορούσαν να ληφθούν μέτρα υπέρ των ταξί, χωρίς όμως να επηρεάζονται τα λεωφορεία. «Θα μπορούσαμε, για παράδειγμα, να εξετάσουμε το ενδεχόμενο δημιουργίας λωρίδων σε ορισμένους δρόμους στις οποίες θα κυκλοφορούν μόνο τα ταξί ή τα ταξί μαζί με τα οχήματα υψηλής πληρότητας, δηλαδή αυτά που μεταφέρουν περισσότερους από τρεις επιβάτες», καταλήγει ο κ. Παπαϊωάννου.

Πηγή: aggelioforos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια