Απαράδεκτη απόπειρα δυσφήμησης της Ελλάδας!

Απαράδεκτη απόπειρα δυσφήμησης της Ελλάδας!

Διαψεύδει ρεπορτάζ του Al Jazeera το υπουργείο Εξωτερικών

Στη διάψευση ρεπορτάζ του αραβόφωνου τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera, σύμφωνα με το οποίο «αυτόπτης μάρτυρας» ισχυρίζεταιότι την περασμένη Παρασκευή πλοίο ελληνικής σημαίας εκφόρτωσε οπλισμό στο λιμάνι της Τρίπολης, προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, από σχετικό έλεγχο που έγινε από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές δεν προέκυψε καμία πληροφορία που να επιβεβαιώνει τον εν λόγω ισχυρισμό. «Οι υπεύθυνοι του καναλιού ουδέποτε επικοινώνησαν με το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας ή άλλη αρχή, προκειμένου να διασταυρώσουν την αξιοπιστία του ισχυρισμού», επισημαίνει το υπουργείο, κάνοντας παράλληλα λόγο για «απαράδεκτη» απόπειρα δυσφήμισης της Ελλάδας.

Υπογραμμίζει ακόμη ότι η χώρα μας χαιρέτισε την υιοθέτηση της Απόφασης 1970 του Συμβουλίου Ασφαλείας και την εφαρμόζει με συνέπεια, καθώς συνιστά το βασικό εργαλείο για την άσκηση πίεσης στο καθεστώς Καντάφι προκειμένου να σταματήσει την αιματοχυσία.

«Σε μια κρίσιμη περίοδο για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, είναι υποχρέωση όλων και ιδιαίτερα των Μέσων Ενημέρωσης να επιδεικνύουν υπευθυνότητα και σεβασμό στους κανόνες δεοντολογίας κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους», καταλήγει η ανακοίνωση.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια