Ακροδεξιός και επικίνδυνος ο Πάγκαλος


Σφοδρή επίθεση εις βάρος του μεγάλου, όπως αποδεικνύεται, αντιπάλου του, Θ. Πάγκαλου, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας. Ο τελευταίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, ταύτισε την άκρα δεξιά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Ήταν να μην δεχτεί σχετική ερώτηση ο Α. Τσίπρας, για τις επιθέσεις του Θ. Πάγκαλου κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση, κατηγορώντας τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ότι ο λόγος που εκφέρει δημοσίως είναι ο επίσημος λόγος της ακροδεξιάς, ταυτίζοντας τον επί της ουσίας στις ακραίες φωνές.
Τόνισε ακόμα ότι δεν μπορεί κανείς, ιδιαίτερα αν είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, να έχει το ακαταλόγιστο ενώ συμπλήρωσε πως δεν είναι δυνατόν μια πολιτική δύναμη η οποία έχει και ιστορία στους δημοκρατικούς αγώνες να στοχοποιείται με έναν τέτοιο τρόπο που δημιουργεί μείζον ζήτημα για τη δημοκρατία.
Όσον αφορά στο θέμα των μεταναστών της Υπατίας, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, προτίμησε να εστιάσει στην καθυστέρηση που υπήρξε για να δοθεί αίσιο τέλος. Υποστήριξε πως θα μπορούσε να είχε εξευρεθεί λύση πολύ νωρίτερα και όχι μετά τις 43 ημέρες απεργίας πείνας.
Αυτό, όπως είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, οφείλεται στην ολιγωρία από τη μεριά της κυβέρνησης, αλλά και στις πιέσεις που υπήρξαν όλο το προηγούμενο διάστημα από ακραίες φωνές στην πολιτική ζωή της χώρας, όπως και στην προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης από πολιτικές δυνάμεις που επενδύουν στη μισαλλοδοξία.
Στο σημείο αυτό ο κ. Τσίπρας άδραξε θα λέγαμε την ευκαιρία, για να χαρακτηρίσει δυστύχημα για τη χώρα το γεγονός ότι ο "επίσημος ακροδεξιός λόγος δεν εκφράζεται μόνο από τον ΛΑ.Ο.Σ. του κ. Καρατζαφέρη. Εκπροσωπείται και επισήμως και μέσα στην κυβέρνηση…".
Και ενώ δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον ΛΑΟΣ, τον οποίον ούτε πολύ θεωρεί, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, όχι σοβαρή απειλή, εντούτοις, έδωσε έμφαση στο να δείξει πού αλλού κατοικεί ο επίσημος λόγος της ακροδεξιάς.
"Βρίσκεται και στα έδρανα τα κυβερνητικά", για να τονίσει αμέσως μετά:
"Ο επίσημος λόγος που εκφέρει δημοσίως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είναι ο επίσημος λόγος της ακροδεξιάς, όταν διατυμπανίζει διαρκώς δεξιά και αριστερά ότι όλοι όσοι αντιστέκονται είναι κοπρίτες, παράνομοι, άνομοι, δυο μέρες πριν τη λύση, γιατί υπήρχαν κυβερνητικά στελέχη που έδωσαν τις νύχτες τους και τις ώρες τους για να δοθεί λύση στο θέμα της Υπατίας".
Ήταν μάλιστα τόσο σαφής όχι μόνο η επίθεση αλλά και το γεγονός πως εστιάζεται αποκλειστικά στον Θ. Πάγκαλο, καθώς ο Α. Τσίπρας διαχώρισε πλήρως τη στάση της υφυπουργού Εργασίας, αρμόδιας για τη μεταναστευτική πολιτική, Άννας Νταλάρα, για την οποία είπε ότι προσπάθησε "να δοθεί λύση χωρίς την απώλεια ανθρώπινης ζωής", αλλά και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλου ο οποίος "έβγαινε και έλεγε "δώστε λύση"".
Σε αντίστιξη ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης "έβγαινε στα τηλεοπτικά παράθυρα και ζητούσε την επέμβαση της αστυνομίας και την εκκένωση της Υπατίας, αγνοώντας το γεγονός ότι μια τέτοια κίνηση μπορεί να δημιουργούσε εξελίξεις εξαιρετικά δυσάρεστες για όλη την ελληνική κοινωνία, επικίνδυνες εξελίξεις"

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια