Το σπίτι στον Ειρηνικό - Το αυτοκίνητο στην σκεπή και οι πόλεις συντρίμμια.........

Δεν σταματούν να καταφθάνουν εντυπωσιακές εικόνες από την καταστροφή που συντάραξε την Ιαπωνία. Ακόμα δεν μπορεί να υπολογιστεί ο αριθμός των νεκρών αλλά σίγουρα μιλάμε για χιλιάδες.



Οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε νερό και τρόφιμα, καθώς και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο μέχρι στιγμής επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 2.400 νεκρούς, ωστόσο υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 10.000 έχασαν τη ζωή τους από το σεισμό και το τσουνάμι της περασμένης Παρασκευής.

Περίπου 30.000 θεωρούνται αγνοούμενοι, σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo, ενώ περισσότεροι από 500.000 έχουν μείνει άστεγοι.

Στο Τόκιο επικράτησε πανικός μετά τα νέα για άνοδο των επιπέδων ραδιενέργειας στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα οδηγώντας κάποιους να εγκαταλείψουν την πόλη και άλλους να σπεύσουν στα καταστήματα για να αγοράσουν προμήθειες σε βασικά είδη.

Η ανθρωπιστική κρίση αποκτά πολλές διαστάσεις, από την ξαφνική άνοδο στον αριθμό των ορφανών, μέχρι ελλείψεις σε νερό, φάρμακα, ηλεκτρικό και την ανάγκη για ψυχολογική υποστήριξη σε επιζήσαντες που υποφέρουν από μετατραυματικό στρες.

Η κυβέρνηση έχει επιστρατεύσει 100.000 στρατιώτες για να βοηθήσουν στην επιχείρηση αρωγής και περίπου 70 χώρες έχουν προσφέρει βοήθεια.

Ο Ιαπωνικός Ερυθρός Σταυρός έχει αναπτύξει 90 ιατρικές ομάδες που προσπαθούν να παράσχουν βοήθεια σε 430.000 κατοίκους απομονωμένων περιοχών.






Αμορφη μάζα επιπλέει στον Ειρηνικό - Μπορεί να ήταν σπίτια, βάρκες...
Αμορφη μάζα επιπλέει στον Ειρηνικό - Μπορεί να ήταν σπίτια, βάρκες...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια