Πάντως, ο Μπλάνκο είναι… σίγουρος!

Πάντως, ο Μπλάνκο είναι… σίγουρος!

Μπορεί η απόδοσή του να μην το… δικαιολογεί, αλλά είναι «είδηση»

Ακόμα, λοιπόν και αν ο Μανόλο Χιμένεθ δείχνει να ετοιμάζει αλλαγές σε σχήμα και πρόσωπα για το κυριακάτικο ματς με τον ΠΑΟΚ, εκεί -όπως επιβεβαίωσε η προπόνηση της Παρασκευής- ο Ίσμαελ Μπλάνκο θα βρεθεί και πάλι στην ενδεκάδα.

Την ίδια μέρα που η ΑΕΚ «πέταξε το μπαλάκι» στον Αργεντινό για την ανανέωση του συμβολαίου του (με τη βελτιωμένη πρόταση της), ο Χιμένεθ δεν θα μπορούσε να… πετάξει από το μυαλό του την -αποδεδειγμένα- ατυχή επιλογή της Τετάρτης να δώσει τη θέση του στον Μπαχά.

Στις δοκιμές που έκανε, λοιπόν, στην προπόνηση της Παρασκευής, ο Ανδαλουσιανός έδειξε ξεκάθαρα την πρόθεσή του να δώσει και πάλι φανέλα βασικού στον «Ζορό». Το ακόμα πιο ενθαρρυντικό, δε, για την… επιθετικότητα της ΑΕΚ είναι πως αυτό δεν αποκλείεται να συμβεί στο πλαίσιο ενός 4-4-2.

Ενός συστήματος που (αντίθετα με τις εξαγγελίες όταν ήρθε) δεν έχει εμπιστευτεί ο Χιμένεθ και πού δεν έχει διαπιστωθεί έτσι, αν θα μπορούσε ίσως να αποτελέσει λύση για το μεγάλο πρόβλημα απέναντι σε κλειστές άμυνες.

Όπως και να ‘χει, ο Ανδαλουσιανός το δοκίμασε σήμερα σε δύο εκδοχές -τόσο στην κλασική, όσο και σε ρόμβο. Σε αμφότερες, οι θέσεις της άμυνας ήταν δεδομένες, με τον Καράμπελα να παίρνει εκείνη αριστερά, τον Μανωλά (ελλείψει και μόνο του Γεωργέα που ξεκουράστηκε) να πηγαίνει δεξιά και τους (άψογα συνεργαζόμενους στο ματς Κυπέλλου) Δέλλα και Ματέος να παραμένουν δίδυμο στα στόπερ.

Από ‘κει και μπροστά, στη… βέρσιον του ρόμβου ο Ντιόπ είχε το ρόλο της «σκούπας», με τους Μάκο-Μίτσελ μπροστά του και τον Γκερέιρο (σε επιτελική θέση) πίσω από δίδυμο Σκόκο-Μπλάνκο. Στην κλασική εκδοχή, δε, ο Λαγός πήρε τη θέση του Μίτσελ και πηγαίνοντας στα πλάγια (όπως και ο Σκόκο), άφηναν στην επίθεση τον Μπαχά (που είχε μπει αντί του Γκερέιρο) και πάλι μαζί με τον Μπλάνκο.

Σε κάθε περίπτωση, επιβεβαιώνεται η πρόθεση του Χιμένεθ να αφήσει εκτός τον Λυμπερόπουλο -που ξεπέρασε την κάκωση που τον ταλαιπωρούσε στο δεξί γόνατο, αλλά θα προτιμηθεί να προφυλαχθεί. Εκτός, δε, θα είναι σίγουρα ο τιμωρημένος Καφές, αλλά και οι Γκέντσογλου (έχει χάσει έδαφος, λόγω της αποχής του) και Γιάχιτς (προέρχεται επίσης από τραυματισμό και για το λόγο αυτό βρέθηκε στο Βελιγράδι για ειδική θεραπεία). 

Πηγή: sportfm.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια