Στη φυλακή δύο “Πυρήνες” - αύριο ξανά όλοι στο Εφετείο


Προφυλακιστέοι για την υπόθεση των συνολικά 14 τρομο-πακέτων προς πρεσβείες και ξένους ηγέτες κρίθηκαν οι δύο εκ των 6 συλληφθέντων σε Αθήνα και Βόλο, που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση ''Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς''.

Το δρόμο των φυλακών πήραν οι Νταμιάνο Μπολάνο και Γιώργος Νικολόπουλος, μετά την τυπική απολογία που έδωσαν ενώπιον των Εφετών Ειδικών Ανακριτών που χειρίζονται τις υποθέσεις τρομοκρατίας.
Ωστόσο όλοι αύριο το πρωί πρόκειται να μεταχθούν ξανά στο Εφετείο, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τα ευρήματα της «γιάφκας» στη Νέα Ιωνία Βόλου, ενώ οι Χρήστος Τσάκαλος και Γεώργιος Πολύδωρος καλούνται να απολογηθούν και για την υπόθεση των τρομο-πακέτων.
Εναντίον και των 6 ασκήθηκε ποινική δίωξη για συμμετοχή στην οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς» και διακεκριμένη περίπτωσης οπλοκατοχής.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Εφέτες Ειδικοί Ανακριτές προκύπτει διασύνδεση της υπάρχουσας ομάδας με αυτή των 6 νεαρών ατόμων που είχε συλληφθεί σε Πειραιά και Νέα Σμύρνη, τον περασμένο Δεκέμβριο.
Η μεταφορά των κατηγορουμένων έγινε με συνοπτικές διαδικασίες μέσα σε ισάριθμα τζιπ, ενώ ομάδα αντεξουσιαστών βρέθηκαν έξω από το χώρο φωνάζοντας συνθήματα κατά των διωκτικών αρχών.


TNT και χειρόγραφες σημειώσεις στη γιάφκα του Βόλου
Πλούσιες σε ευρήματα ήταν οι γιάφκες της οργάνωσης στη Νέα Ιωνία Βόλου και στην Καλλιθέα.
Ειδικότερα βρέθηκαν: δυο ράβδοι εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ βάρους 600 γραμμαρίων, δυο τετράδια με χειρόγραφες σημειώσεις στις οποίες περιγράφονται τρόποι και πρακτικές για ληστείες, επτά πλαστά δελτία αστυνομικής ταυτότητας δυο ζευγάρια πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτων, τέσσερις ασύρματες μικροακάμερες, μηχάνημα πλαστικοποίησης ταυτοτήτων, ζελατίνες με το υδατογράφημα της αστυνομικής ταυτότητας και χρηματικό ποσό περίπου 4 χιλιάδων ευρώ.
Στη γιάφκα της Καλλιθέας επί της οδού Σαπφούς βρέθηκαν: 35 σακβουαγιάζ με ρούχα και διαρρηκτικά εργαλεία, δυο πλαστά δελτία αστυνομικής ταυτότητας, τρία λαπτοπ, ένα ψεύτικο πιστόλι, πέντε μικροκάμερες, κινητά τηλέφωνα και μηχάνημα πλαστικοποίησης ταυτοτήτων.
newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια