Εκτέθηκε στη Νέα Υόρκη (και) ο υπουργός Προ.Πο., Χρήστος Παπουτσής




'Eγραψε στα παλιά του...παπούτσια την Ομογένεια. Θα ζήλεψε την πρόσφατη...''δόξα'' των ''τουριστών'' Γερουλάνου - Νικητιάδη


Ο υπουργός, ήρθε στη Νέα Υόρκη, ως απεσταλμένος της Κυβέρνησης, με πρόσκληση της ελληνικής Ομοσπονδίας,
γιά τις εορταστικές εκδηλώσεις (παρέλαση κ.ά.) γιά την εθνική μας επέτειο.
Παρασκευή βράδυ, 25 Μαρτίου, τίμησε με την...απουσία του το δείπνο στην αίθουσα εκδηλώσεων του αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, όπου -προς τιμήν τους- ήταν παρόντες οι 3 βουλευτές της κοινοβουλευτικής αποστολής. 

Ο υπουργός ''διαρρέει'' ότι δεν τον είχαν...καλέσει. Καλά, στη Νέα Υόρκη, ποιός τον...κάλεσε και γιατί; Δηλαδή, είναι καλεσμένος σε όλες τις άλλες εκδηλώσεις, εκτός αυτής; Μα η πρόσκληση είναι γενικά, γιά παρέλαση-εορταστικές εκδηλώσεις. 

Οι βουλευτές, γιά παράδειγμα, πήγαν...ακάλεστοι; Οι εκδηλώσεις, εκτός της παρέλασης, είναι συγκεκριμένες-καθιερωμένες: 'Υψωση σημαίας, δείπνο παραμονή και προπαραμονή. Μήπως ο υπουργός, Παρασκευή βράδυ, ήταν σε... κομματική συγκέντρωση, γι' αυτό έγραψε στα παλιά του...παπούτσια την εκδήλωση, την ημέρα της εθνικής μας επετείου;... 

(Κυριακή, μετά την παρέλαση, θα έχουμε ''πλάκα'' και με την ''πλάκα'' που θα ''απονείμουν'' στον υπουργό Προ.Πο., στην ''μπαρμπουτιέρα'', στην Αστόρια)

Παραλίγο να τους...πνίξει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημ. Δόλλης, στην Ουάσιγκτον
Δεξίωση στην πρεσβεία μας στην Ουάσιγκτον γιά την εθνική επέτειο, μεσημέρι 25 Μαρτίου 2011. Μίλησε ο αρχιεπίσκοπος, είπε τα γνωστά και μετά στην δευτερολογία του ο υφυπουργός, είπε το αμίμητο: ''...Ο πρόεδρος Ομπάμα τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό να τον συγχαρεί και μίλησαν 20 λεπτά. Το γεγονός αυτό, αποδεικνύει το υψηλό κύρος της χώρας μας...''. Και όσοι ''τιμούσαν'' τα μεζεδάκια εκείνη την ώρα, παραλίγο να...πνιγούν.

Δεν επέτρεψαν στον υπουργό Υγείας της Κύπρου, την είσοδο στον Λευκό Οίκο!
Γιά 10 ημέρες τουρισμό στις ΗΠΑ, ο υπουργός Υγείας της Κύπρου Χρ. Πατσαλίδης. Γιά την παρέλαση στη Νέα Υόρκη, το ''συνέδριο'' μιάς ημέρας, των ισόβιων ''ηγετών'' κυπριακών Οργανώσεων κ.ά... Και ο διασυρμός: ΔΕΝ τον άφησαν να μπει στον Λευκό Οίκο, στην εκδήλωση γιά την 25 Μαρτίου.

Τάμπα, Φλόριδα: To αδιαχώρητο (πολύς κόσμος) στην δεξίωση στο γενικό Προξενείο -25 Μαρτίου- γιά την εθνική επέτειο.
Βουλευτής, Μάξ. Χαρακόπουλος (ΝΔ), γεύμα-επαφές με...κομματικούς (26 Mαρτίου), αλλά όχι επαφές με την Ομογένεια......

Παρελάσεις στις παροικίες ΗΠΑ γιά την επανάσταση στα 1821
Τον περασμένο χρόνο (2010) στη Νέα Υόρκη, παρελαύνοντες και θεατές ήταν περίπου 17-18.000 συνολικά. Εφέτος, θα περάσουν τις 15.000;

Στη Νέα Υόρκη και ο υφυπουργός Εξωτερικών (αρμόδιος γιά το 2% του απόδημου Ελληνισμού, δηλ. μόνο γιά τους κρατικοδίαιτους ΣΑΕριτζήδες του), Δημήτρης Δόλλης. Θα παρελάσει με φουστανέλα και τσαρούχια, κρατώντας επιγραφή που θα γράφει ''δώστε και σώστε'' (δηλ., Ομογενείς αγοράστε ''ομόλογα της συμφοράς'', γνωστά ως ''ομόλογα της διασποράς'').

- Μόνο 3 βουλευτές επίσημα στην παρέλαση Νέας Υόρκης, 27 Μαρτίου: 'Ελενα Παναρίτη (ΠΑΣΟΚ), Αθαν. Δαβάκης (ΝΔ), Αλεξ. Χρυσανθακόπουλος (ΛΑΟΣ).

- Η (πολυταξιδιάρα) βουλευτίνα 'Ελενα Παναρίτη, εκπροσώπησε την Βουλή και στην παρέλαση στην Φιλαδέλφεια, 20 Μαρτίου. Η κ. Παναρίτη κατέχει ένα παγκόσμιο ρεκόρ: Τα 3/4 του χρόνου είναι εκτός Ελλάδας, αλλά θεωρείται επίσημα βουλευτίνα (Επικρατείας, ΠΑΣΟΚ) στην Ελλάδα.

- Δύο βουλευτές (τυχεροί), 27 Μαρτίου στο Τάρπον Σπρινγκς, δυτική Φλόριδα: Μάξιμος Χαρακόπουλος (ΝΔ) και Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ). Οι δύο βουλευτές μετά, θα συνεχίσουν -ιδιωτικά- το ταξίδι τους στις ΗΠΑ, επισκεπτόμενοι γιά μία εβδομάδα τη Νέα Υόρκη.
Καραγκιοζιλίκια: Αν και η παρέλαση στην Βοστώνη συγκεντρώνει μόνο 1.500-1.700 παρελαύνοντες και θεατές, η Βουλή στέλνει δύο βουλευτές!
www.kalami.net

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια