Πύρινος ανεμοστρόβιλος στην Ουγγαρία!

Πύρινος ανεμοστρόβιλος στην Ουγγαρία!

ΔΕΙΤΕ: Εντυπωσιακές φωτογραφίες από ένα σπάνιο φαινόμενο

Μια φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας ήταν αρκετή για να δημιουργηθεί ένα σπάνιο φαινόμενο, ο πύρινος ανεμοστρόβιλος. Η φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης με άγνωστη ως τώρα αφορμή και έγινε η αιτία για το εντυπωσιακό ανεμοστρόβιλο που «άγγιξε« τους ουρανούς.



Η φωτιά έφτασε τα 4, 5 μέτρα ύψος, ενώ στο εργοστάσιο που καταστράφηκε ολοσχερώς έφτασαν στο σημείο εβδομήντα πυροσβέστες για να καταλαγιάσουν την πύρινη λαίλαπα. Παράλληλα, το βράδυ γίνονταν συνεχείς εκρήξεις στην περιοχή λόγω των υλικών που βρίσκονταν στο εργοστάσιο, ενώ χρειάστηκε να γκρεμιστεί ένας τοίχος.



Ο πύρινος ανεμοστρόβιλος ως φαινόμενο είναι εξαιρετικά σπάνιος και πρόκειται για μια κάθετη στήλη αέρα και φωτιάς που αποκόπτεται από τις άλλες φλόγες. Συνήθως οι ανεμοστρόβιλοι αυτοί έχουν ύψος 10 ως 50 μέτρα και διαρκούν λίγα λεπτά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρξαν θύματα, αλλά ο πιο θανατηφόρος ανεμοστρόβιλος που έχει καταγραφεί ήταν το 1923 στο σεισμό Great Kanto στην Ιαπωνία, όπου χρειάστηκε μόνο ένα τέταρτο της ώρας για να σκοτωθούν 38.000 άτομα.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια