«Πληρωνόμαστε και πληρώνουμε τον εξοπλισμό μας»

«Πληρωνόμαστε και πληρώνουμε τον εξοπλισμό μας»

Δίνουν από την τσέπη τους λεφτά για να κάνουν τη δουλειά τους

Η εν ψυχρώ δολοφονία των δύο νεαρών αστυνομικών στου Ρέντη και ο σοβαρός τραυματισμός των άλλων δύο συναδέλφων τους της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. φέρνει στο προσκήνιο την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η συγκεκριμένη ομάδα. Δηλαδή ότι παίρνουν οι περισσότεροι από αυτούς 1.000 ευρώ και αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους μέχρι και 400 ευρώ για να πάρουν τον εξοπλισμό τους (αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη κλπ). 

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. περιπολούν όλο το εικοσιτετράωρο με τις μηχανές και θεωρούνται από τους περισσότερους ως η καλύτερη ομάδα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Αστυνομία.

Κι αυτό γιατί έχουν καταφέρει να φέρουν σε πέρας δύσκολες αποστολές, να πιάσουν ληστές και να κάνουν αυτό που μέχρι πρότινος ήταν πολύ δύσκολο να γίνει. Να μειώσουν δηλαδή τα κύματα εγκληματικότητας χάρη στις έγκαιρες παρεμβάσεις τους. Όμως, χθες αυτή η ομάδα «χτυπήθηκε» άνανδρα. 

Οι αστυνομικοί λοιπόν που υπηρετούν σε αυτή την ομάδα καταγγέλλουν ότι χρήματα για την αγορά καυσίμων των μοτοσικλετών δεν υπάρχουν και λένε μάλιστα ότι πολλές από τις μηχανές τους είναι παροπλισμένες. Τονίζουν δε ότι οι μηχανές τους δεν επιδιορθώνονται με αποτέλεσμα να ακινητοποιούνται. 

Κάποιοι μάλιστα από τους αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. αναγκάζονται, χωρίς να είναι υψηλόμισθοι, να πληρώνουν από την τσέπη τους τα καύσιμα για να δουλεύουν. «Αλλά μέχρι πότε;» προσθέτουν χαρακτηριστικά. 

Και τονίζουν ότι αγοράζουν ακόμη και αλεξίσφαιρα γιλέκα από την τσέπη τους γιατί αυτά που τους δίνει η Υπηρεσία τους είναι παλιά. 

Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του γενικού γραμματέα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής: «Αν το δημόσιο δεν πληρώσει τους προμηθευτές δε θα πάρουμε καύσιμα και μοιραία όλη η ομάδα θα ακινητοποιηθεί» προειδοποιεί ο Σπήλιος Κρικέτος, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια