Πέντε προφυλακιστέοι, ένας ελεύθερος για την υπόθεση των Πυρήνων

Πέντε προφυλακιστέοι, ένας ελεύθερος για την υπόθεση των Πυρήνων

Εκτός από τη γιάφκα του Βόλου, εμπλέκονται και σε παλαιότερη υπόθεση όπλων

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο εκ των κατηγορουμένων Κώστας Παπαδόπουλος, ο οποίος συνελήφθη στην τελευταία επιχείρηση της αστυνομίας ως μέλος της οργάνωσης Πυρήνες της Φωτιάς. 

Μετά την απολογία του κατηγορούμενου ανακριτής και εισαγγελέας συμφώνησαν ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα, της εμφάνισης τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και της καταβολής εγγύησης 10.000 ευρώ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος απολογούμενος αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση, υποστήριξε ότι είναι αναρχικός και απέδωσε την εμπλοκή του στην ποινικοποίηση της κοινωνικής του ζωής.

Αντίθετη ποινική μεταχείριση επιφύλαξαν οι ανακριτές στους άλλους πέντε κατηγορούμενους που κρίθηκαν προφυλακιστέοι, καθώς εκτός από την υπόθεση των όπλων του Βόλου φέρονται ως εμπλεκόμενοι και σε μία ακόμη ανοιχτή δικογραφία που αφορά όπλα που είχαν βρεθεί τον περασμένο Δεκέμβριο μετά από έρευνες των διωκτικών αρχών σε Πειραιά και Νέα Σμύρνη.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια