«Η τακτική σας δε συμβάλλει στην αναβάθμιση αλλά στην υποβάθμιση του Κοινοβουλίου»

«Η τακτική σας δε συμβάλλει στην αναβάθμιση αλλά στην υποβάθμιση του Κοινοβουλίου»

Νέα πυρά από τη Βάσω σε κυβέρνηση και υπ. Οικονομικών

Σε βραχνά για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξελίσσεται η Βάσω Παπανδρέου, η οποία λόγω και της θέσεως της ως πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω…

Για μία ακόμη φορά η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δέχτηκε τα πυρά της Βάσως Παπανδρέου με αφορμή την χθεσινοβραδινή κατάθεση «ογκωδέστατων» τροπολογιών στο φορολογικό νομοσχέδιο, με τις οποίες μεταξύ άλλων ρυθμίζονται χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία ενώ ρυθμίζονται και ζητήματα που αφορούν τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η κα Παπανδρέου μίλησε για πρακτική που δεν αναβαθμίζει αλλά υποβαθμίζει το Κοινοβούλιο και συναίστησε στην κυβέρνηση: «Έχουμε ζητήσει να μην αξιοποιείτε τα παραθυράκια του νόμου και φέρνετε τροπολογίες την τελευταία στιγμή. Εκφράζω δυσαρέσκεια εκ μέρους της επιτροπής και αυτό να έρθει εις γνώση της κυβέρνησης. Αυτή η τακτική δεν συμβάλλει στην αναβάθμιση αλλά στην υποβάθμιση του Κοινοβουλίου».

Για λογική του «ράβε-ξύλωνε» έκανε λόγο ο εισηγητής της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης ενώ ο Δημήτρης Παπαδημούλης από το ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για διαδιακασία κουρελού και βάναυση προσβολή του κοινοβουλίου.

Απαντώντας ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς παραδέχτηκε ότι δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση με τις τροπολογίες αλλά «ας θυμηθούμε τι γινόταν και στο παρελθόν» είπε και πρόσθεσε ότι οι τρεις τροπολογίες δεν αφορούν το φορολογικό νομοσχέδιο, επιχειρώντας να μεταθέσει τις ευθύνες σε άλλους Υπουργούς.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια