«Η Ευρώπη δεν πρέπει να τρέχει πίσω από τα γεγονότα»

«Η Ευρώπη δεν πρέπει να τρέχει πίσω από τα γεγονότα»

Για τις εξελίξεις σε Αφρική και τη Μέση Ανατολή μίλησε ο κ. Σαμαράς

Η ευρωπαϊκή κρίση, η πρόταση για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας και η ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, αλλά και οι εξελίξεις στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, συζητήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που ολοκληρώθηκε απόψε στο Ελσίνκι, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, σε δηλώσεις του μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου.

«Απόψε στο Ελσίνκι, τέθηκαν όλα τα ζητήματα της ευρωπαϊκής κρίσης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις εξελίξεις της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Ήταν επόμενο. Τόνισα κυρίως ότι δεν θα πρέπει η Ευρώπη να τρέχει πίσω από τα γεγονότα. Πρέπει πρώτα εκείνη να δείξει μια ουσιαστική, οικονομική, διπλωματική και - πρώτα απ’ όλα- πολιτική συμπαράσταση στις χώρες αυτές. Και από την άλλη πλευρά πρέπει η ίδια η Ευρώπη να αποκτήσει μια κοινή -δική της- πολιτική για τη μετανάστευση, την ασφάλεια, τον επαναπατρισμό και την πρόληψη. Γιατί αυτή η κρίση δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να επιδεινώσει την εσωτερική οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουν χώρες, όπως είναι και η Ελλάδα», ανέφερε στην δήλωσή του ο κ. Σαμαράς.

«Μέσα στη συνάντηση των ηγετών, συζητήθηκε η πρόταση για Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, καθώς και η ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης. Ήδη διαμορφώνονται εναλλακτικές προτάσεις πολύ πιο ρεαλιστικές από τις αρχικές» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ, συμπληρώνοντας ότι: «Είμαστε σε κοινή προσπάθεια με πολλούς άλλους ηγέτες της Ευρώπης για να δημιουργήσουμε μια αληθινή διέξοδο, μια αληθινή Ευρωπαϊκή λύση. Ελπίζω, μέσα από πολλές δυσκολίες, κάτι τέτοιο να γίνει σύντομα πραγματικότητα…».

Τέλος, σχετικά με την συνάντησή του με τον κ. Κένι, ο κ. Σαμαράς σημείωσε: «Στο πλαίσιο της Συνόδου των ηγετών του ΕΛΚ συναντήθηκα και με τον Έντα Κένι, τον εντολοδόχο Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας. Μιας χώρας που έχει προβλήματα παρόμοια με τα δικά μας και αντιμετωπίζει, επίσης, ένα Μνημόνιο.

Τόνισα στην ιδιαίτερη συζήτησή που είχα μαζί του ότι η χώρα του και η χώρα μας -τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη Νέα Δημοκρατία- επιμένουμε σε μια πολιτική χαμηλής φορολογίας και πάνω απ΄ όλα σε μια πολιτική Ανάπτυξης. Πράγμα που πρέπει, επιτέλους, να κάνει και η Ελλάδα».
newsbeast.gr
Share on Google Plus

About THE FUN BANK

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...