Ο πατριώτης σκύλος

Ένα γαλλικό λαμπραντόρ, προκαλεί πονοκεφάλους στον Βρετανό ιδιοκτήτη του. Όχι μόνο δεν υπακούει σε άλλη γλώσσα πέραν των γαλλικών, αλλά αυτός που μιλάει πρέπει να έχει και σωστή προφορά! Δείτε την
 

Αν μπορούσε να μιλήσει θα έλεγε "Είμαι Γάλλος και συνεννοούμαι στα Γαλλικά με τη γνωστή προφορά και όχι σε ξεπεσμένα, τετριμμένα Αγγλικά. Είμαι ένας σωστός τζέντλεμαν που ξέρει από σαβουάρ βίβρ και λατρεύει το Γαλλικό τυρί. Τι δεν καταλαβαίνετε;"
Ο λόγος για τον τετράποδο Χένρι, ένα γλυκύτατο λαμπραντόρ το οποίο αρνείται να υπακούσει στις οδηγίες του Άγγλου ιδιοκτήτη του ενώ έχει και γαλλικές γκουρμέ γαστρονομικές συνήθειες αφού λατρεύει το Γαλλικό τυρί, τα σύκα και τις ελιές.
Παρόλο που ο Χένρι ζει στο Γιόρκσαιρ στην Αγγλία ωστόσο γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γαλλία και φαίνεται πως δυσκολεύεται με τη νέα γλώσσα.
Ο ιδιοκτήτης του τετράχρονου λαμπραντόρ, Κρέγκ Μπάρτον, έχει απηυδήσει αφού ο Χένρι τον κοιτάει ατάραχος κάθε φορά που ξεστομίζει "κάτσε, φέρε αυτό, μείνε" στα αγγλικά.
Για να συνεννοηθεί ο Μπάρτον αναγκάστηκε να επιστρατεύσει Γαλλικό λεξικό προσπαθώντας να αποκτήσει Γαλλική προφορά για να εισακουστεί!
Μάλιστα ο Χένρι αγνοεί τις εντολές ακόμα και στα Γαλλικά εάν δεν έχουν το σωστό accent!
"Όταν είμαστε στο πάρκο ο κόσμος με κοιτάει περίεργα βλέποντάς με με το λεξικό ανα χείρας προσπαθώντας να μιλήσω με τη σωστή προφορά Γαλλικά", λέει ο ίδιος, προσθέτοντας ότι όλοι νομίζουν ότι είναι λίγο δήθεν μη γνωρίζοντας τι πραγματικά συμβαίνει.
"Η ξένη γλώσσα δημιουργεί πολλά προβλήματα αφού όταν αναγκάστηκα να τον αφήσω στον πατέρα μου, του άφησα μια μακροσκελή λίστα με οδηγίες υπογραμμίζοντας πως προφέρονται για να μην υπάρξει πρόβλημα επικοινωνίας", είπε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο ο Χένρι δεν καταλάβαινε και πολλά από τον πατέρα του Μπάρτον ο οποίος γέννημα θρέμμα Άγγλος και προσπαθούσε επί ματαίω να μιλήσει στα Γαλλικά με τον σκύλο, ο οποίος τον κοίταζε αποσβολωμένος.
"Πιστεύω πως όταν γύρισα και οι δυο τους ένιωσαν μεγάλη ανακούφιση", ανέφερε.
Ο 45χρονος αγόρασε τον σκύλο όταν ζούσε στη Γαλλία και αν και ήταν κουταβάκι τότε εκπαιδεύτηκε στα Γαλλικά.
"Ό,τι πεις σωστά στα Γαλλικά το κάνει, είναι πολύ υπάκουος", σημειώνει ο Μπάρτον.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια