Ο... χάρος, η καφετζού και το «καλό παιδί»

Ο... χάρος, η καφετζού και το «καλό παιδί»

Οι πρωταγωνιστές του νέου ρεσιτάλ Γιακουμάτου

«Ο ανώτερός σου να πιάσει το μαύρο χρήμα αντί να ξεζουμίζει συνταξιούχους. Στα λέω εσένα, γιατί είσαι καλό παιδί, δεν είσαι σαν τον Παπακωνσταντίνου που είναι σαν τον χάρο.
Τον βλέπεις και λες, θα μου τη μπουμπουνίσει σήμερα!»

Είναι μερικές μόνο από τις απίστευτες ατάκες που εκστόμισε νωρίτερα στη Βουλή ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ερωτών βουλευτής για τη φορολόγηση με 40%, τραπεζικών καταθέσεων φορολογουμένων που δεν δικαιολογούνται από το επάγγελμά τους.

Το δε «καλό παιδί» που κλήθηκε να του απαντήσει είναι ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς. Η καφετζού που κολλάει όμως;

«Εδώ είναι η Ελλάδα της φτώχειας, της περικοπής μισθών και της απαξίωσης. Από την άλλη όμως είναι η Ελλάδα της καφετζούς. Το ΣΔΟΕ κάνει καλά την δουλειά του, αλλά συνελήφθη καφετζού με καταθέσεις 6 εκατ. ευρώ, που δεν είχε πληρώσει ποτέ της εφορία», έλεγε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο Δ. Κουσελάς διαβεβαίωσε ότι τα κενά που δημιούργησε η ΝΔ στη φορολογική νομοθεσία έχουν κλείσει κι ότι για πρώτη φορά γίνονται διασταυρώσεις και εισπράττονται και χρήματα από τις ΔΟΥ.

Από την πλευρά του ο Γ. Γιακουμάτος προανήγγειλε ότι αύριο θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά «διότι δεν μπορεί να ακούγεται γενικά και αόριστα ότι υπουργός πήρε 178 εκατομμύρια ευρώ» και δήλωσε αγχωμένος, καθώς «είμαι οικογενειάρχης και δεν θέλω να με πιάσουν και να μου πουν ότι οι πολιτικοί είναι κλέφτες. Δεν το δέχομαι. Το έχω πει, δε θα ησυχάσω αν δεν πάει κάποιος φυλακή», κατέληξε.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια