Απαισιόδοξοι οι Έλληνες για το εργασιακό τους μέλλον

Απαισιόδοξοι οι Έλληνες για το εργασιακό τους μέλλον

Το 28% φοβάται ότι θα χάσει τη δουλειά του

Απαισιόδοξα είναι τα αποτελέσματα της έρευνας  Workmonitor σχετικά με το πώς βλέπουν οι Έλληνες το εργασιακό τους μέλλον και την πορεία των οργανισμών στους οποίους εργάζονται. Οι τάσεις στην αγορά εργασίας δείχνουν ότι οι προσδοκίες...
των εργαζομένων στην Ελλάδα συνδέονται σε μεγάλο βαθμό με την τρέχουσα οικονομική κρίση.

Οι τέσσερις στους δέκα εργαζόμενους εκφράζονται με μεγαλύτερη αρνητικότητα για τους εργοδότες τους σε σχέση με το παρελθόν, ενώ το 79% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα δικαιολογούσαν στη διοίκηση της εταιρίας όπου εργάζονται την λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης μόνο αν αποφασιζόταν περικοπές και για την ίδια τη διοίκηση. Υπό τις παρούσες συνθήκες το 40% των εργαζομένων δηλώνει ότι στο εργασιακό του περιβάλλον επικρατεί ανησυχία και ένταση.

Από τα αποτελέσματα της έρευνας φαίνεται ότι το 28 % των εργαζομένων στην Ελλάδα φοβάται ότι θα χάσει την εργασία του, τη στιγμή που το 72 % δηλώνει πως θα επιθυμούσε να απασχολείται σε κάποια άλλη θέση εργασίας.

Το 16,8% των εργαζομένων άλλαξε εργασία τους τελευταίους 6 μήνες. Το 43% από προσωπική επιθυμία, το 34% επειδή επιθυμούσε να βρει καλύτερες συνθήκες εργασίας, το 26% επειδή ήταν δυσαρεστημένοι από τον εργοδότη τους και 20% μετακινήθηκαν λόγω προσωπικής φιλοδοξίας.

Σε σύγκριση με άλλες Ευρωπαϊκές αγορές, όπως αυτή της Ιταλίας, το 90% των εργαζομένων στην Ελλάδα δηλώνουν ότι οι εργοδότες οφείλουν να προσφέρουν εκπαίδευση στους εργαζόμενους, ενώ το 70% εκφράζει την πεποίθηση ότι η εκπαίδευση πρέπει να παρέχεται από το κράτος, όταν κάποιος εργαζόμενος χάσει την εργασία του.

Η ερευνά Workmonitor πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 400 ατόμων, το χρονικό διάστημα μεταξύ 21 Ιανουαρίου και 9 Φεβρουαρίου 2010.για λογαριασμό της Randstad από την εταιρία Survey Sampling International.

Διεξάγεται σε 23 χώρες σε όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας και δημοσιεύεται 4 φορές το χρόνο και αναδεικνύει τις τάσεις και την κινητικότητα της αγοράς εργασίας σε βάθος χρόνου.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια