Τα άρματα του Καντάφι παραμένουν στη Μιζουράτα

Τα άρματα του Καντάφι παραμένουν στη Μιζουράτα

Παρά τα πλήγματα που έχουν δεχτεί

Αεροπορικές επιδρομές των δυνάμεων του συνασπισμού κατέστρεψαν κυβερνητικά άρματα μάχης στα προάστια της Μιζουράτας αλλά τα άρματα μάχης παραμένουν στο κέντρο της πόλης.

Οι πιστές στον Λίβυο ηγέτη, Μουάμαρ Καντάφι, δυνάμεις πήραν τον έλεγχο του λιμανιού της πόλης χθες Τετάρτη.

Οι αεροπορικές επιδρομές αρκετές ημέρες τώρα δεν έχουν καταφέρει να σταματήσουν τους βομβαρδισμούς και τα πυρά από ελεύθερους σκοπευτές, που σύμφωνα με κατοίκους της πόλης, έχουν σκοτώσει δεκάδες Λίβυους και έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό εκατοντάδων στη Μιζουράτα, το τελευταίο μεγάλο προπύργιο των αντικαθεστωτικών στη δυτική Λιβύη.

«Έχουμε ανθρωπιστική κρίση στο λιμάνι. Εκεί βρίσκονται τουλάχιστον 6.000 αιγύπτιοι εργάτες, ορισμένοι μαζί με τις οικογένειές τους όπως και αφρικανοί εργάτες που περιμένουν ένα πλοίο για να τους μεταφέρει μακριά. Ωστόσο κανένα πλοίο δεν έφθασε», ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής.

«Από χθες το λιμάνι είναι στα χέρια των δυνάμεων του Καντάφι. Έστειλαν δύο πολεμικά πλοία και ορισμένα πλοιάρια και μάς πολιορκούν από θαλάσσης. Δεν έχουν επιτεθεί αλλά αν το κάνουν, οι χιλιάδες εργάτες θα είναι τα πρώτα θύματα», είπε ένας κάτοικος που ονομάζεται Αμπντελμπάσετ.

Η Μιζουράτα είναι η τρίτη σε μέγεθος πόλη της Λιβύης, με τουλάχιστον 300.000 κατοίκους, 200 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης.

Οι πληροφορίες από την πόλη αυτή δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή καθώς οι λιβυκές αρχές δεν επέτρεψαν σε δημοσιογράφους να μεταβούν εκεί.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια