Μένουμε... Μεσόγειο

Μένουμε... Μεσόγειο

Ελλάδα και Ισπανία ωφελημένες τουριστικά από την αναταραχή

Οι χώρες της Νότιας Ευρώπης και ειδικά η Ελλάδα και η Ισπανία θα καρπωθούν τα τουριστικά οφέλη από την πολιτική κρίση που κλυδωνίζει χώρες της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής, σύμφωνα με τον επικεφαλής του δεύτερου μεγαλύτερου διοργανωτή ταξιδίων στην Ευρώπη Thomas Cook Group Plc, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Στην κούρσα της προσέλκυσης μεριδίου από τις συγκεκριμένες χώρες (Αίγυπτο και Τυνησία), οι χώρες της Νότιας Ευρώπης είναι νικήτριες με τους Ελληνες ξενοδόχους να προσφέρουν σημαντικά μειωμένες τιμές στα ξενοδοχεία τους. Η ίδια πολιτική ακολουθείται και από τους Ισπανούς επιχειρηματίες.

Ο βρετανικός όμιλος ταξιδίων, που μεταφέρει περίπου ένα εκατομμύριο επισκέπτες στην Αίγυπτο κάθε χρόνο, ελπίζει να αντισταθμίσει τις απώλειες από την ακύρωση ταξιδιωτικών «πακέτων» στην περιοχή με την οργάνωση ταξιδιών σε εναλλακτικούς προορισμούς, όπως στην Ελλάδα και στην Ισπανία. Η Thomas Cook έχει υπολογίσει ότι το κόστος της ακύρωσης των ταξιδίων στην Αίγυπτο και την Τυνησία μπορεί να επιφέρουν μείωση στα κέρδη της στο δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης εως και 20 εκατ. λίρες στερλίνες (33 εκατομμύρια δολάρια).
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια