Διατροφικές συνήθειες... made in Greece πριν 4.000 χρόνια
Ήξεραν να ζουν καλά οι κάτοικοι της Σαντορίνης. Σύμφωνα με το διευθυντή των Ανασκαφών Θήρας, καθηγητή Χρίστο Ντούμα «οι Θηραίοι μπορεί να είχαν εισαγάγει από την Αίγυπτο και την τεχνική να παρασκευάζουν μπίρα από κριθάρι, αφού αυτό αποτελούσε ένα από τα βασικά αγροτικά προϊόντα της τοπικής παραγωγής».
Οι Θηραίοι έπιναν χυμούς φρούτων, κυρίως σταφυλιού και ροδιού, ενώ εκμεταλλεύονταν και το μέλι. Μάλιστα, οι σεφ της εποχής έφτιαχναν και σουβλάκια!
Στα παραπάνω συμπεράσματα, όπως αναφέρει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, οδήγησαν τα ευρήματα των ανασκαφών: αγγεία με σχετικές παραστάσεις, επιτραπέζια σκεύη και σκεύη μαγειρέματος, όπως γουδιά, ταψιά, τηγάνια, σουρωτήρια και άλλα…
Οι Θηραίοι έπιναν χυμούς φρούτων, κυρίως σταφυλιού και ροδιού, ενώ εκμεταλλεύονταν και το μέλι. Μάλιστα, οι σεφ της εποχής έφτιαχναν και σουβλάκια!
Στα παραπάνω συμπεράσματα, όπως αναφέρει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, οδήγησαν τα ευρήματα των ανασκαφών: αγγεία με σχετικές παραστάσεις, επιτραπέζια σκεύη και σκεύη μαγειρέματος, όπως γουδιά, ταψιά, τηγάνια, σουρωτήρια και άλλα…
newsbeast.gr
0 Σχόλια
- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.