Φόβος και ανασφάλεια στα χωριά της Κορινθίας

Φόβος και ανασφάλεια στα χωριά της Κορινθίας

Δεν τους προλαβαίνει τους διαρρήκτες η αστυνομία

Με το φόβο και την ανασφάλεια ζουν εκατοντάδες κάτοικοι, ιδίως σε απομονωμένες περιοχές της Κορινθίας, από τα απανωτά κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα.

Κανείς δεν ξέρει πλέον πώς να προφυλαχτεί και με τι τρόπο, όταν η εγκληματικότητα τέτοιου είδους έχει αυξηθεί κατακόρυφα και όταν πέφτουν για ύπνο το βράδυ, δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει! Οι καταργήσεις αστυνομικών σταθμών από αρκετά χωριά, έχει εντείνει το πρόβλημα και την αγωνία των κατοίκων που πλέον έχουν αρχίσει να παίρνουν διάφορα μέτρα για την ασφάλειά τους και την ασφάλεια της περιουσίας τους.

Όπως λένε κάποιοι εκπρόσωποι των περιοχών αυτών, ο κόσμος δεν μπορεί πια να κοιμηθεί με την ησυχία του, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις κάποιοι με βάρδιες «φύλαγαν» το χωριό για το φόβο των διαρρηκτών. Το θράσος των επιτήδειων φαίνεται να έχει ξεπεράσει κάθε όριο, αφού δεν υπολογίζουν αν το σπίτι είναι άδειο και εξοχικό, αλλά «μπουκάρουν» ακόμα και σε κατοικήσιμα σπίτια με τους ιδιοκτήτες μέσα να κοιμούνται!

Όσο δε για την αστυνομία, αυτή τις περισσότερες φορές είναι αρκετά μακριά και μέχρι να επέμβει χρειάζεται αρκετή ώρα με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν αδύνατος ο εντοπισμός και η σύλληψη των δραστών.

Πηγή: istmos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια