Στην «εντατική» η Υγεία στη Λέρο

Στην «εντατική» η Υγεία στη Λέρο

Πλήρης εγκατάλειψη και απαξίωση των κατοίκων στα ακριτικά νησιά

Ξεσηκώνονται οι κάτοικοι της Λέρου λόγω της κατάστασης που επικρατεί στον τομέα της υγείας, η οποία κρίνεται ως ιδίαιτερα προβληματική.


Από την ερχόμενη Δευτέρα, ύστερα από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα κλείσουν οι υπηρεσίες του δήμου, οι δημόσιες υπηρεσίες, τα σχολεία και τα καταστήματα, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι του αθηνοκεντρικού κράτους.

Η κινητοποίηση μάλιστα θα συνεχιστεί μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, όπως αποφάσισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Επί του θέματος, στάλθηκε επιστολή στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, και στους βουλευτές του νομού από το δήμαρχο του νησιού, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Η υποβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών Υγείας στο νησί μας έχει φθάσει στο απροχώρητο και παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις, αφού θέτει σε κίνδυνο, όχι μόνο την υγεία των κατοίκων της Λέρου αλλά και των ψυχασθενών του Κ.Θ.Λ., των γύρω νησιών Πάτμου, Λειψών, Αγαθονησίου και των επισκεπτών τους ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν.

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μου προς τον πρωθυπουργό της χώρας και τον υπουργό Υγείας για την κάλυψη κενών ιατρικών θέσεων στο νοσοκομείο μας, αυτό από 18-02-2011 στερείται τις υπηρεσίες χειρουργού, από 21-01-2011 ορθοπεδικού με επιπλέον προβλήματα τα κενά που δημιουργούνται με τους αγροτικούς ιατρούς από τη στιγμή που φεύγουν μέχρι να έλθουν οι επόμενοι, οι θέσεις παραμένουν ακάλυπτες.

Αποτέλεσμα οι δημότες μας να μετακινούνται σε άλλα νησιά ή στην Αθήνα, να ταλαιπωρούνται και να υπόκεινται σε έξοδα αυτοί και η οικογένειά τους και επιπλέον να ζουν μέσα σε ένα ανασφαλές τοπίο λόγω της έλλειψης ιατρών αλλά και της ανεπαρκούς συγκοινωνίας».
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια