Η κρίση στην Αίγυπτο αυξάνει τον τουρισμό μας

Η κρίση στην Αίγυπτο αυξάνει τον τουρισμό μας

Εναλλακτικός προορισμός η Ελλάδα

Μετά τα τελευταία γεγονότα στην Αίγυπτο, οι Ελβετοί τουρίστες στρέφονται προς άλλες χώρες της Μεσογείου, σύμφωνα με το άρθρο που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Basler Zeitung». 

Περισσότερο αναμένεται να ωφεληθεί η Ισπανία και ιδίως οι Κανάριοι Νήσοι. Επίσης, η Ελλάδα και η Τουρκία αναδεικνύονται ως εναλλακτικοί προορισμοί αντί της Αιγύπτου. Το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού αναμένει φέτος αύξηση της τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα κατά 15% και ο διευθυντής του γραφείου ΕΟΤ στη Ζυρίχη Γ. Κοντογιαννόπουλος προβλέπει αύξηση των Ελβετών τουριστών προς την Ελλάδα κατά 7%.

Εκπρόσωπος του μεγάλου ταξιδιωτικού γραφείου Kuoni αναμένει σημαντικές κρατήσεις για την αρχή της τουριστικής περιόδου προς τους συγκεκριμένους προορισμούς. Προσθέτει ότι οι τιμές δεν έχουν επηρεασθεί από τη ζήτηση και φέρνει ως παράδειγμα το κόστος παραμονής μιας εβδομάδας σε ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Μύκονο στο τέλος Μαΐου, που ανέρχεται σε 1.000 ελβετικά φράγκα (περίπου 770 ευρώ), τιμή που αποτελεί «μία πολύ καλή ευκαιρία».
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια