Προβλήματα από το σφοδρό “χτύπημα” κακοκαιρίας στην Αττική


Σοβαρά προβλήματα έχουν προκληθεί στην Αττική από τις έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν απο χθες το απόγευμα το λεκανοπέδιο. Πτώσεις δέντρων, κυκλοφοριακό χάος και διακοπές ρεύματος "ντύνουν" το σκηνικό σε αρκετές περιοχές του νομού.


Μετά τη νυχτερινή επιδρομή της θύελλας που σάρωσε ότι βρήκε στο δρόμο της έχουμε :
Αθήνα : Κοπή 40 δέντρων από πτώση τους και έξι αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένους χώρους
Χαλκίδα : Κοπή 12 δένδρων
Λαμία : Πέντε αντλήσεις υδάτων από χώρους καταστημάτων και σπιτιών.
Κατερίνη : Είκοσι κλήσεις για άντληση υδάτων από την πυροσβεστική Υπηρεσία.
Σε όλες τις περιπτώσεις το σώμα της Πυροσβεστικής έδρασε εγκαίρως χωρίς να σημειωθούν περαιτέρω ζημίες ή θύματα.
Ποια ακτοπλοϊκά δρομολόγια δεν εκτελούνται
Κλειστή είναι η πορθμιακή γραμμή Καβάλας - Θάσου και Κυλλήνης-Ζάκυνθου . Επίσης δε φεύγουν τα "δελφίνια" για Αργοσαρωνικό και δεν εκτελούνται τα δρμολόγια Σαλαμίνα-Πειραιάς, καθώς επίσης και τα δρομολόγια των μικρών σκαφών Σαλαμίνα - Πέραμος.
Προβλήματα στην Αχαϊα
Αρκετά προβλήματα έχουν προκληθεί από τους ισχυρούς ανέμους και τις έντονες βροχοπτώσεις. Η πυροσβεστική στον Ψαθόπυργο κλήθηκε να απεγκλωβίσει μία ηλικιωμένη γυναίκα από το σπίτι της, οπου τα νερά της θάλασσας είχαν φθάσει μέχρι την αυλή της. Ζημιές προκλήθηκαν σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα όταν σοβάδες ενός σπιτιού έπεσαν στο παρμπρίζ, ενώ από τους ισχυρούς ανέμους ξεριζώθηκαν δύο δέντρα.
Πλημμύρες στο Ναύπλιο
Με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο Ναύπλιο, καθώς έχουν πλημμυρίσει οι περισσότεροι δρόμοι στην πόλη. Η βροχή ήταν η αιτία να κλείσουν νωρίτερα καταστήματα, καθώς από τα νερά άρχισαν να μπαίνουν στο εσωτερικό τους.
 
Μικρή εξασθένιση από σήμερα, Σάββατο
Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν σήμερα Σάββατο 19/2 ωστόσο θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας λόγω της επικράτησης των βορίων ανέμων.
Ύφεση της κακοκαιρίας θα έχουμε στα δυτικά και τα βόρεια με τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες να εκδηλώνονται στα ανατολικά και νότια .
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στη Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Τα φαινόμενα αρχικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά όμως από τις πρωινές ώρες βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά στη Μακεδονία σε βορείους βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και στα νότια καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Τα φαινόμενα στη δυτική Πελοπόννησο θα είναι μέχρι και τις πρωινές ώρες κατά τόπους ισχυρά. Οι νότιοι άνεμοι θα φθάσουν έως 8 και τοπικά στο Ιόνιο 9 μποφόρ που πολύ γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στη Θεσσαλία. Τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια, θα είναι κατά διαστήματα ισχυρά. Σταδιακή εξασθένηση το βράδυ.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και στα νότια νότιοι 7 με 9. Σταδιακά από νωρίς το απόγευμα στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Ισχυρές καταιγίδες θα πέσουν κυρίως στις βόρειες Κυκλάδες και τη νότια Κρήτη
Αττική
Βροχερός θα είναι ο καιρός και στην Αττική. Τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια.Τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν αργά το απόγευμα.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορείους βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Παρόμοιο θα είναι και στη συμπρωτεύουσα το σκηνικό με βροχές και στα παραθαλάσσια καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι και τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: ανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Η πτωτική πορεία της θερμοκρασίας, θα συνεχιστεί και την Κυριακή αλλά και όλη την ερχόμενη εβδομάδα με κυρίαρχα φαινόμενα τις βροχές και τα χιόνια στα ορεινά.
newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια