Από την Ταχρίρ στο Σύνταγμα

Να καταλάβουν την πλατεία Συντάγματος κάλεσε ο Αλέκος Αλαβάνος τους διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της απεργίας της Τετάρτης. Ισχυρά μέτρα ασφαλείας από την αστυνομία. Συνεννόηση με τα κόμματα για την περιφρούρηση των συγκεντρώσεων


Σε κατάληψη της πλατείας Συντάγματος προτρέπει τους διαδηλωτές ο Αλέκος Αλαβάνος, ενόψει της 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας της Τετάρτης.
Σε μια δύσκολη συγκυρία και παρά τον φόβο επεισοδίων ο κ. Αλαβάνος με αίτημα να φύγει αμέσως η κυβέρνησης Παπανδρέου, τονίζει ότι "Το Κάιρο έχει την πλατεία Ταχρίρ και η Αθήνα την Πλατεία Συντάγματος.
Με την επιλογή αυτή δεν φαίνεται να συμφωνούν όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς.
Σε σχετική ανακοίνωση του "Μετώπου" αναφέρεται ότι "αύριο, ένα ποτάμι θα πλημμυρίσει την πρωτεύουσα και δεν θα επιτρέψει σε μια υπόλογη και υποταγμένη κυβέρνηση, τοποτηρητή του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, τελματωμένη μέσα στα ψεύδη και τα αδιέξοδα, να αντιμετωπίσει έναν ενωμένο λαό με την πρόκληση και την υποκίνηση της βίας".
Και καταλήγει:
"Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει μαθήματα από τις αιγυπτιακές εξελίξεις. Η βία ήταν το τελευταίο κόλπο της κυβέρνησης Μουμπάρακ. Η μαχητική, σταθερή, επίμονη στην ειρηνική κινητοποίηση υπήρξε το ανίκητο όπλο της λαϊκής εξέγερσης. Πλησιάζει η στιγμή.Το Κάιρο έχει την πλατεία Ταχρίρ. Η Αθήνα έχει την πλατεία Συντάγματος. Διαδηλώνουμε στο Σύνταγμα. Μένουμε στο Σύνταγμα. Να φύγει αμέσως η κυβέρνηση Παπανδρέου".
Σε επιφυλακή η αστυνομία
Αυστηρά μέτρα ασφαλείας έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ. ενόψει της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της Τετάρτης. Στόχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είναι να μην υπάρξει νεκρός, να μην καταστραφούν περιουσίες και να μην γίνουν καταλήψεις σε δημόσια κτίρια.
Υπό αστυνομική εποπτεία τέθηκαν δημόσια κτίρια από το απόγευμα της Τρίτης, ενώ υπάρχει συνεννόηση με τις πρυτανικές αρχές για την περιφρούρηση πανεπιστημιακών κτιρίων.
Επίσης, η αστυνομία βρίσκεται σε επαφή με όλα τα κόμματα, ώστε οι πορείες και οι συγκεντρώσεις να μην αμαυρωθούν για ακόμα μία φορά από επεισόδια.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές με διαταγή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ έχουν μεταφερθεί στην Αθήνα ενισχύσεις από αστυνομικές δυνάμεις από διάφορα σημεία της Ελλάδας προκειμένου να συμμετάσχουν στα δρακόντεια μέτρα που έχει προγραμματίσει η Αστυνομία.
Χιλιάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται σε όλες τις συγκεντρώσεις και κατά μήκος των πορειών και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες οι διαταγές που έχουν δοθεί είναι να μην προκαλούν με την παρουσία τους αλλά να εφαρμόζουν το νόμο σε κάθε περίπτωση.
Παράλληλα με τα ΜΑΤ, ΥΜΕΤ και άλλες δυνάμεις τάξης θα υπάρχουν ομάδες της Ασφάλειας, της Υπηρεσίας ΔΙΑΣ και της Άμεσης Δράσης οι οποίες θα κινούνται συνεχώς στο κέντρο και θα προβαίνουν σε συλλήψεις σε περίπτωση που σημειωθούν επεισόδια.
 Τέλος, όπως έγινε γνωστό, άλλες ομάδες πραγματοποιούν από σήμερα "προληπτικούς ελέγχους".
Τις τελευταίες μέρες οι αξιωματικοί της αστυνομίας ήταν συνεχώς σε επικοινωνία με τους διοργανωτές των διαδηλώσεων προκειμένου να υπάρξει συνεργασία για την περιφρούρηση συγκεντρώσεων και πορειών και την αποτροπή επεισοδίων

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια