“Ξένο σώμα” Παναγόπουλος και Παπασπύρου στην πορεία


Κάτι παραπάνω από εμφανές είναι ότι η ηγεσία των δύο μεγάλων συνδικαλιστικών φορέων ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχει αποκοπεί πλήρως από το σώμα που έχει κληθεί να εκπροσωπήσει.

Αυτό άλλωστε απέδειξε και η επιλογή των Γιάννη Παναγόπουλου και Σπύρου Παπασπύρου να "κρυφτούν" από τους εργαζόμενους, φοβούμενοι τυχόν ακραίες αντιδράσεις, στη διάρκεια της χθεσινής πορείας.
Μπορεί η χθεσινή πορεία των εργαζομένων στο κέντρο της πρωτεύουσας να ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων, ανέδειξε όμως ταυτόχρονα και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο εσωτερικό τους ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Ενδεικτικό του πόσο «ξεκομμένες» είναι οι κεφαλές τους από τους απλούς πολίτες είναι το γεγονός ότι στην πορεία που ακολούθησε, μετά τις ομιλίες στο Πεδίο του Άρεως, δεν πήραν μέρος κανένας από τους δύο προέδρους!
Το κλίμα στην ΠΑΣΚΕ της ΓΣΕΕ είναι πολύ βαρύ για τον Γιάννη Παναγόπουλο. Η καθυστέρηση με την οποία ανταποκρίνεται σε σειρά εργασιακών θεμάτων έχει ενοχλήσει πολλούς, όπως και το γεγονός ότι φτάνουν πια στο σωματείο οι φωνές των εργατών που μιλούν για «εγκατάλειψη».
Το γεγονός ότι πέρασε «αναίμακτα» το μέτρο των επιχειρησιακών συμβάσεων και το γεγονός ότι έρχονται οι ακόμα χειρότερες ατομικές συμβάσεις για χιλιάδες εργαζόμενους, έχουν προκαλέσει εκνευρισμό και αμηχανία στα μέλη της ΠΑΣΚΕ, που βλέπει τους εργαζόμενους να στρέφονται ανοιχτά πλέον εναντίον της.
Πηγές που πρόσκεινται πολύ κοντά στο προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος, κάνουν λόγο για «αντίστροφη μέτρηση του Παναγόπουλου, αφού οι εξελίξεις τον έχουν υπερβεί. Είναι πιθανό σύντομα να αποχωρήσει».
Ανάλογα δυσχερής είναι και η θέση του Σπύρου Παπασπύρου. Η ΑΔΕΔΥ χρεώνεται τις μειώσεις μισθών στο δημόσιο τομέα και το «ξήλωμα» των συμβασιούχων από την περσινή χρονιά, που είχε ως αποτέλεσμα την απότομη πτώση του βιοτικού επιπέδου μιας μεγάλης μερίδας πολιτών και την ταυτόχρονη δραματική αύξηση της ανεργίας. Οι σπασμωδικές αντιδράσεις στο ενιαίο μισθολόγιο που έρχεται δημιουργούν ανάλογα βαρύ κλίμα και στους δημοσίους υπαλλήλους.
Θωμάς Μώρος
newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια