Ο απεργιακός χάρτης των επόμενων ημερών

Ο απεργιακός χάρτης των επόμενων ημερών

Συμμετέχουν μέσα μεταφοράς, γιατροί και φαρμακοποιοί

Το επιβατικό κοινό της Αττικής θα αντιμετωπίσει προβλήματα στις μετακινήσεις του την Παρασκευή, αλλά σε μικρότερη κλίμακα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες.

Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία τις ΕΘΕΛ θα ακινητοποιηθούν από τις 11:00 έως τις 15:30, τα τρόλεϊ από τις 11:00 έως τις 15:00, ενώ οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο έχουν εξαγγείλει 4ωρη στάση εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι.

Για την επόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι θα καθορίσουν τη στάση τους στη διάρκεια των Γενικών Συνελεύσεων, που θα πραγματοποιηθούν, είτε το Σαββατοκύριακο, είτε τη Δευτέρα.

Οι γιατροί του ΙΚΑ προχωρούν σε απεργία διαρκείας, οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά απεργούν έως την Πέμπτη, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) κήρυξε τριήμερη πανελλαδική απεργία μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου (Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη), ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κήρυξε 48ωρη απεργία για Πέμπτη και Παρασκευή. Σε 24ωρη απεργία προχωρά την Παρασκευή το υγειονομικό προσωπικό του ΙΚΑ.

Στο μεταξύ, οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά απειλούν με πειθαρχικές κυρώσεις όσους γιατρούς του ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ δέχονται τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ.

Μπαράζ κινητοποιήσεων και στα φαρμακεία, που θα κατεβάσουν ρολά αύριο και τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. 

Στην Αθήνα, τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, ενώ την ίδια ημέρα θα συνεδριάσουν εκ νέου τα συνδικαλιστικά όργανα των φαρμακοποιών προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεών τους. Το κοινό θα εξυπηρετείται από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια