Εν αναμονή του νοσοκομείου οι Ζακυνθινοί

Εν αναμονή του νοσοκομείου οι Ζακυνθινοί

Δεν υπάρχουν χρήματα για το μηχάνημα της αντίστροφης όσμωσης για το νερό

Ακόμη δεν έχει παραληφθεί το νέο νοσοκομείο στη Ζάκυνθο γεγονός που δείχνει ξεκάθαρα πως η σημερινή Κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να αξιοποιήσει σύντομα ένα έργο, το οποίο πληρώθηκε από τους Έλληνες φορολογούμενους και μέχρι τώρα έχει κοστίσει 25 εκ. ευρώ.

Παρά το ότι οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί από τον περασμένο Οκτώβριο, εντούτοις αν και έχουμε μπει στον Φεβρουάριο, δεν έχουν γίνει οι διαδικασίες για την παραλαβή του νέου κτιριακού συγκροτήματος, με αποτέλεσμα ο εργολάβος να παραμένει στο νησί χωρίς να το θέλει.

Συνήθως, στα μεγάλα δημόσια έργα εκείνοι που ζητούν χρονικές παρατάσεις είναι οι εργολάβοι. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση και κανείς δεν φαίνεται να συγκινείται.

Το Υπουργείο Υγείας και η 6η Υγειονομική Περιφέρεια τηρούν σιγή ιχθύος για το εν λόγω θέμα, το οποίο σέρνεται εδώ και αρκετούς μήνες.

Αρχικά, είχαμε ακούσει πως το νέο Νοσοκομείο θα έχει παραληφθεί μέχρι τον Μάϊο, όμως οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό θα γίνει είτε τον Νοέμβριο, είτε τον Δεκέμβριο του 2011.

Βεβαίως, απ΄ τη στιγμή που δεν υπάρχει ενημέρωση, οι ημερομηνίες δίνονται με κάθε επιφύλαξη. Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι ότι η παραλαβή του έργου δεν έχει γίνει ακόμη, επειδή η Πολιτεία δε διαθέτει 300.000 ευρώ για να τοποθετηθεί το μηχάνημα της αντίστροφης όσμωσης για το νερό.

Επίσης, σοβαρή εκκρεμότητα μπορεί να θεωρηθεί και ένας αγωγός 7 περίπου μέτρων, που αφορά το αποχετευτικό δίκτυο και τον οποίο έχει υποσχεθεί ότι θα τοποθετήσει η ΔΕΥΑΖ.
Για κάποιες λεπτομέρειες, λοιπόν, το νέο Νοσοκομείο παραμένει ανεκμετάλλευτο και όσοι περνούν από εκεί βλέπουν ένα όμορφο, πλην άψυχο κτήριο.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως η Πολιτεία θα πρέπει να δώσει και αποζημίωση στον εργολάβο για τους μήνες που αυτός παραμένει στο νησί μας, δίχως να το θέλει. 

Να προστεθεί εδώ ότι οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί από τον Οκτώβριο, επομένως τα επιπλέον χρήματα για τα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας θα δοθούν από τότε μέχρι να γίνει η παραλαβή του κτηρίου.

Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν έχει καμία όρεξη να παραμείνει κι΄ άλλο στο νησί μας, αφού έχει αναλάβει την κατασκευή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στα Τίρανα, ένα έργο που έχει προϋπολογισμό αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.

Ως δικαιολογία, πάντως, για την καθυστέρηση που υπάρχει στην παραλαβή του νέου Νοσοκομείου, χρησιμοποιείται το γήπεδο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τις εγκαταστάσεις.

Αυτό, όμως, θα έπρεπε να το είχαν προβλέψει πριν αρχίσουν οι εργασίες, και όχι κατόπιν εορτής. Εξάλλου, το γήπεδο προϋπήρχε στην περιοχή! Επομένως, καταρρίπτεται και αυτός ο ισχυρισμός.

Χρωστούν χρήματα για το ρεύμα
Για να καταλάβει κανείς το ξεχαρβάλωμα που υπάρχει, είναι χαρακτηριστικό ότι έχει μείνει απλήρωτο μέχρι και το ρεύμα που κατανάλωσε το Πολυδύναμο Ιατρείο των Βολιμών!

Το συνολικό ποσό που οφείλεται είναι 2.000 ευρώ και η ΔΕΗ πιέζει, σύμφωνα με πληροφορίες, για την αποπληρωμή του!
Το να μη βρίσκουν 300.000 ευρώ ας υποθέσουμε ότι είναι φυσιολογικό, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Το ότι δε δίνουν, όμως, και μικροποσά για τα δεδομένα του κράτους, όπως είναι οι 2.000 ευρώ, τότε η κατάσταση μόνο ως απαράδεκτη μπορεί να χαρακτηριστεί.

Πηγή:imerazante

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια