Ο παραιτηθείς Λίβυος υπουργός Δικαιοσύνης καταγγέλλει τον Καντάφι

Ο παραιτηθείς Λίβυος υπουργός Δικαιοσύνης καταγγέλλει τον Καντάφι

«Αυτός έδωσε την εντολή για την επίθεση στο αεροσκάφος της Pan Am»

Ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι έδωσε ο ίδιος, προσωπικά, την εντολή για την επίθεση στο αεροσκάφος της Pan Am πάνω από το Λόκερμπι της Σκωτίας το 1998,
υποστηρίζει σε συνέντευξή του χθές στην ιστοσελίδα της σουηδικής εφημερίδας «Expressen», ο Λίβυος πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μουσταφά Αμπντέλ Τζαλίλ.

«Έχω αποδείξεις ότι ο Καντάφι έδωσε την εντολή για την επίθεση αυτή», τόνισε ο υπουργός, ο οποίος παραιτήθηκε τη Δευτέρα.

Η βομβιστική επίθεση στο αεροσκάφος της Pan Am, για την οποία ο λίβυος Αμπντελμπασέτ αλ-Μεγκράχι καταδικάστηκε το 2001, στοίχισε τη ζωή σε 270 ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους Αμερικανοί, στις 21 Δεκεμβρίου του 1988.

«Ο Καντάφι έδωσε την εντολή στον Μεγκράχι να το κάνει», υποστηρίζει ο Τζαλίλ.

Ο λίβυος ηγέτης κατέβαλλε στη συνέχεια προσπάθειες για την αποφυλάκιση του αλ-Μεγκράχι στη Σκωτία, η οποία τελικά επετεύχθη στις 20 Αυγούστου για λόγους υγείας, για να «κρύψει» τις ευθύνες του, εκτιμά ο παραιτηθείς υπουργός.

Ο Αμπντελμπασέτ αλ-Μεγκράχι, ο μοναδικός που καταδικάσθηκε για την επίθεση αυτή, αποφυλακίστηκε για ανθρωπιστικούς λόγους, καθώς σύμφωνα με γιατρούς έπασχε από καρκίνο του προστάτη και είχε μόνον τρεις μήνες ζωή. Ο αλ-Μεγράχι βρίσκεται ακόμα στη ζωή, δεκαοχτώ μήνες μετά τη θριαμβευτική επιστροφή του στη Λιβύη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια