Ζωντανός αν και... παγωμένος


Περικόπτει τα κονδύλια για τον πολύπαθο αγωγό η Ρωσία


Μία παρανόηση δηλώσεων Ρώσων αξιωματούχων από τα ΜΜΕ έφερε ξανά στο προσκήνιο τον ξεχασμένο σχεδόν αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, καθώς αυτές ερμηνεύθηκαν ως πρόθεση της Μόσχας να αποχωρήσει δια παντός από την κατασκευή του.


Η αρχική δήλωση εμφάνιζε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας διαχείρισης του έργου Transneft να εγκαταλείπει τον αγωγό «γεφύρι της Άρτας» προκειμένου να εστιάσει στην κατασκευή του αγωγού Σαμψούντας-Τσειχάν, ο οποίος θα μεταφέρει 60-70.000.000 τόνους ρωσικού πετρελαίου αλλά με κόστος τριπλάσιο σε σχέση με τη μεταφορά τους με δεξαμενόπλοια μέσω των στενών στα Δαρδανέλια.

Η νεότερη ανακοίνωση αναφέρει για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη ότι απλώς θα περικοπούν τα κονδύλια που συνεισφέρει η ρωσική πλευρά για το έργο γεγονός που συνεπάγεται μείωση του προσωπικού που ασχολείται με αυτό ενώ η Ελλάδα έχει σταματήσει εντελώς τη χρηματοδότησή του.

Αντίθετα, η Βουλγαρία παρά τις περιβαλλοντικές ενστάσεις που προβάλλει, συνεχίζει κανονικά τη χρηματοδότηση της κατασκευής του αγωγού.

elzoni.gr
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια