Έρχεται η τηλεματική σε λεωφορεία και τρόλεϊ


Έρχεται η τηλεματική σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Το επιβατικό κοινό θα γνωρίζει τον ακριβή χρόνο διέλευσης

Σύστημα τηλεματικής για λεωφορεία και τρόλεϊ μέσω ΣΔΙΤ θα εφαρμόσει ο ΟΑΣΑ, με το οποίο το  επιβατικό κοινό των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας θα γνωρίζει τον ακριβή χρόνο διέλευσης των λεωφορείων και τρόλεϊ της γραμμής που τους εξυπηρετεί από την στάση που τους ενδιαφέρει. 

Την υλοποίηση ολοκληρωμένου συστήματος τηλεματικής για την πληροφόρηση των επιβατών και τη διαχείριση του στόλου των αστικών λεωφορείων και τρόλεϊ, δρομολογεί μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα ο ΟΑΣΑ. Το σχέδιο για την πρόσκληση του διαγωνισμού έχει ήδη τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, έως τις 10 Φεβρουαρίου 2011, από το υπουργείο υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, την Ειδική Γραμματεία Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Με την υλοποίηση του έργου το επιβατικό κοινό θα γνωρίζει τον ακριβή χρόνο διέλευσης των λεωφορείων και τρόλεϊ της γραμμής που τους εξυπηρετεί από την στάση που τους ενδιαφέρει. Επιπλέον το σύστημα θα παρέχει πρόσθετες δυνατότητες όπως εκτίμηση της συνολικής διάρκεια του δρομολογίου που επιλέγεται και εύρεση βέλτιστου συνδυασμού μέσων και γραμμών που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για συγκεκριμένο προορισμό. Η πληροφόρηση των επιβατών θα γίνεται ανά πάσα στιγμή και σε οποιοδήποτε σημείο της πόλης μέσω κινητού τηλεφώνου και διαδικτύου, αλλά και μέσω ενός δικτύου 1000 "έξυπνων" στάσεων, οι οποίες θα εφοδιαστούν με ηλεκτρονικές πινακίδες, στην περιοχή αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ.

Προβλέπεται επίσης, η δημιουργία κέντρων ελέγχου απ' όπου θα παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο η λειτουργική κατάσταση του συστήματος συγκοινωνιών και θα γίνονται οι αναγκαίες παρεμβάσεις για τον καλύτερο συντονισμό και βελτιστοποίηση του συγκοινωνιακού έργου.

Πρόκειται για το πρώτο βήμα εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη δημιουργία ενός πρότυπου συστήματος αστικών συγκοινωνιών, που θα συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινότητας του επιβατικού κοινού και στην αναβάθμιση του επιπέδου συντονισμού και παραγωγικότητας του συγκοινωνιακού έργου.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια