Δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα

Δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα

Στα 400 εκατ. ευρώ οι απλήρωτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ

Δραματικά αυξάνεται ο αριθμός των νοικοκυριών καθώς και των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων που αδυνατούν να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», από τα επίσημα στοιχεία της ΔΕΗ για το διάστημα Ιανουαρίου 2010 - Ιανουαρίου 2011 προκύπτει ότι οι ανεξόφλητες οφειλές από απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος στη χαμηλή τάση έφτασαν τα 400 εκατ. ευρώ. Από αυτά, τα 260 εκατ. ευρώ περίπου αντιστοιχούν σε νοικοκυριά.

Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 30% περίπου σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσά της περιόδου Ιανουαρίου 2009 - Ιανουαρίου 2010, ενδεικτική των πιέσεων που δέχονται τα νοικοκυριά από την κρίση.

Όπως μάλιστα αναφέρουν αρμόδια στελέχη της ΔΕΗ, γράφει η εφημερίδα, οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί προέρχονται από την γκάμα οικιακών καταναλωτών, στοιχείο ενδεικτικό της οικονομικής στενότητας και των μεσαίων εισοδημάτων.

Παράλληλα με τη διόγκωση του φαινομένου ανεξόφλητων λογαριασμών, διογκώνεται και το φαινόμενο της «ρευματοκλοπής». Όλο και περισσότεροι καταναλωτές παρεμβαίνουν στο ρολόι της ΔΕΗ για να επανασυνδέσουν μόνοι τους το ρεύμα, στην περίπτωση όπου η ΔΕΗ έχει προχωρήσει σε διακοπή, ή συνδέουν τις ηλεκτρολογικές τους εγκαταστάσεις με παροχή τρίτων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια