«Έξυπνο» σύστημα μετακινήσεων στη Θεσσαλονίκη

«Έξυπνο» σύστημα μετακινήσεων στη Θεσσαλονίκη

Ο επιβάτης θα σχεδιάζει τη διαδρομή που θα ακολουθεί

Τη δυνατότητα να σχεδιάζουν οι ίδιοι οι πολίτες τις μετακινήσεις τους, έχοντας πρόσβαση σε πληθώρα χρήσιμων πληροφοριών, δίνει το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών, μέσα από ένα έργο προϋπολογισμού περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ που πρόκειται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2012.

Το έργο «Ευφυές σύστημα διαχείρισης αστικής κινητικότητας και ελέγχου κυκλοφορίας για τη βελτίωση της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος στην κεντρική περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης», υλοποιεί κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν το ΣΑΣΘ, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο δήμος Θεσσαλονίκης, το Ινστιτούτο Μεταφορών του ΕΚΕΤΑ, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το Institute of Transport Economics (ΤΟΙ) που εδρεύει στο Όσλο της Νορβηγίας.

Στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη ενός συστήματος που θα ελέγχει την κυκλοφορία, θα ενημερώνεται δυναμικά για τις κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν στο κέντρο της πόλης και θα επιτρέπει στο χρήστη να σχεδιάσει τη μετακίνησή του, με έμφαση στις λύσεις μειωμένης περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.
Share on Google Plus

About THE FUN BANK

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...