Βροχές και καταιγίδες


Συννεφιασμένος αναμένεται ο καιρός για σήμερα Δευτέρα 21/02 ενώ το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν καταιγίδες

Μεταβολή του καιρού από το μεσημέρι και από τα βορειοδυτικά με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές.
Αναλυτική πρόγνωση
Αττική: Νεφώσεις. Τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.
Άνεμοι: ανατολικοί, βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοανατολικοί τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με βροχή. Από το βράδυ πιθανότητα καταιγίδας.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη: Στη Μακεδονία νεφώσεις με σποραδικές βροχές και στα ορεινά τοπικές χιονοπτώσεις. Από το απόγευμα και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν. Από το βράδυ πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Στη Θράκη τοπικές νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν.
Άνεμοι: ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 3 έως 10 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο: Νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στα βόρεια και στα κεντρικά και στα βόρεια ορεινά τοπικές χιονοπτώσεις. Από το μεσημέρι και από τα βορειοδυτικά οι βροχές βαθμιαία θα ενταθούν, θα επεκταθούν σε όλες τις περιοχές και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα θα γίνουν νοτιοδυτικοί και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 6 έως 13 και στα νότια έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος:Νεφώσεις με σποραδικές βροχές και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά τοπικές χιονοπτώσεις. Από το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Από τη νύχτα στα νότια νοτιοδυτικοί.
Θερμοκρασία: από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες σποραδικές βροχές. Από το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν, το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και τη νύχτα καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 4 και από το απόγευμα νότιοι τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα: Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Το βράδυ οι νεφώσεις θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν βροχές.
Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί, βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα ανατολικοί, νοτιοανατολικοί. Στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το βράδυ νότιοι.
Θερμοκρασία: από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Για αύριο Τρίτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και, κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο ανατολικό Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βελτίωση από το βράδυ στα δυτικά.
Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα βόρεια βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια