Διαμαρτύρονται οι μαθητές στη Σάμο

Διαμαρτύρονται οι μαθητές στη Σάμο

Στο επίκεντρο το θέμα της μεταφοράς

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν από το πρωί οι μαθητές, που μεταφέρονται από τα χωριά της Σάμου με αυτοκίνητα του ΚΤΕΛ στα σχολεία της Σάμου. Οι μεταφορείς έχουν τραβήξει χειρόφρενο από την προηγούμενη εβδομάδα, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα και με τις απουσίες των παιδιών, τα οποία λόγω αδυναμίας μεταφοράς χάνουν μαθήματα, αλλά στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, αφού σε πολλά τμήματα γίνεται μάθημα με πολύ λίγους μαθητές.

Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, σε συγκεντρώσεις την Παρασκευή, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν αρχικά τη σημερινή πορεία στην πόλη της Σάμου, και στη συνέχεια να προχωρήσουν σε δυναμικότερες κινητοποιήσεις.

Σήμερα το πρωί, συναντήθηκαν με το δήμαρχο Βαθέος, τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου και τον βουλευτή Πυθαγόρα Βαρδίκο, προκειμένου να αποσπάσουν έστω μια δέσμευση για το πότε και πώς θα εξοφληθεί μέρος των χρημάτων που οφείλονται στους μεταφορείς για να αρχίσουν ξανά τα μαθητικά δρομολόγια.

Ωστόσο από ό,τι φάνηκε οι απαντήσεις δεν ικανοποίησαν τους συλλόγους και σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν νέα συνάντηση για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια