Παραλύει η χώρα τη Τετάρτη

Πανελλαδική απεργία έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, για την Τετάρτη (23/02), στην οποία θα συμμετέχουν πολλοί επαγγελματικοί κλάδοι, μεταξύ των οποίων εργαζόμενοι στα ΜΜΜ, δημόσιοι υπάλληλοι και εργαζόμενοι
στην Υγεία

Στην απεργία θα πάρουν μέρος δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες, ασφαλιστικά ταμεία, πολεοδομίες, εφορίες, τελωνεία, στην τοπική αυτοδιοίκηση και στις ΔΕΚΟ.
Συμμετέχουν επίσης εργαζόμενοι στην Υγεία, νοσοκομειακοί ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά, τραπεζικοί υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και δικαστικοί.
Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 στο Πεδίον του Αρεως. Την ίδια ώρα στην Ομόνοια ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ.
Χειρόφρενο στα ΜΜΜ
Ακινητοποιημένα όλη την ημέρα θα παραμείνουν τα μπλε λεωφορεία. Από τις 9.00 έως τις 17.00 θα λειτουργήσει ο ΗΣΑΠ προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες, που θέλουν να πάρουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις.
Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια του Μετρό, ωστόσο δεν θα λειτουργήσει το τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει οι υπάλληλοι του ΟΣΕ.
Το τραμ θα κινηθεί από τις 06.00 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα.
Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία, λόγω της απεργίας που έχει κηρύξει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ΠΝΟ.
Σε μεγάλο αριθμό ακυρώσεων πτήσεων προχωρούν αύριο οι αεροπορικές εταιρείες, Aegean Airlines και Olympic Air, εξαιτίας της στάσης εργασίας από τις 12 έως τις 16.00, που πραγματοποιούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
Το διάστημα αυτό, δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση στον ελληνικό εναέριο χώρο.
Ειδικότερα, η Aegean αναγκάζεται να τροποποιήσει το πρόγραμμά της και να ματαιώσει τις εξής πτήσεις:
Από Αθήνα προς Σητεία, Σάμο, Κω, Ηράκλειο, Μύκονο, Σαντορίνη, Μυτιλήνη (2 πτήσεις), Χίο, Αλεξανδρούπολη, (2 πτήσεις) και επιστροφή, από Θεσσαλονίκη προς Μυτιλήνη και Σάμο και επιστροφή.
Παράλληλα, αλλάζουν ώρα αναχώρησης 13 σκέλη πτήσεων του δικτύου εσωτερικού και 19 σκέλη πτήσεων του εξωτερικού της δικτύου.
Απ' την πλευρά της Olympic Air, ακυρώνονται συνολικά 34 πτήσεις εσωτερικού, ενώ τροποποιούνται οι ώρες αναχώρησης στα ακόλουθα δρομολόγια της 23ης Φεβρουαρίου:
O.A. 910/911 Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα: Αναχώρηση από Αθήνα 16.00 και από Θεσσαλονίκη 17.30
OA 156 Βιέννη-Αθήνα: Αναχώρηση από Βιέννη 13.35
OA 431/432 Αθήνα-Λάρνακα: Αναχώρηση από Αθήνα 07.40 και από Λάρνακα 10.05
OA 269/270 Αθήνα-Λονδίνο (Heathrow)-Αθήνα: Αναχώρηση από Αθήνα 16.00 και από Λονδίνο 19.00
OA 284 Λονδίνο (Gatwick)-Θεσσαλονίκη: Αναχώρηση από Λονδίνο (Gatwick) 11.05.
news247

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια