Οι “Πυρήνες” πίσω από το τρομοπακέτο στο υπουργείο Δικαιοσύνης;


Ένας καλοντυμένος άνδρας που συστήθηκε ως δικηγόρος φέρεται να είναι ο αποστολέας του τρομοπακέτου στο υπουργείο Δικαιοσύνης στη Λ. Μεσογείων 96, στους Αμπελόκηπους.  Νωρίς το μεσημέρι το δέμα, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ένα ντοσιέ με 200 γρ. περίπου εκρηκτικής ύλης, εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη.

Το ύποπτο δέμα έθεσε σε εγρήγορση την Αντιτρομοκρατική, καθώς εικάζεται ό,τι πίσω από τη νέα αυτή "εμφάνιση" κρύβεται η οργάνωση "Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς". Το τρομο-πακέτο, είχε ως αποστολέα την Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία ασκούμενων δικηγόρων και παραλήπτη τον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη.
Το δέμα εστάλη μέσω της εταιρείας ταχυμεταφορών "Γενική Ταχυδρομική" από υποκατάστημά της, στη Νέα Ιωνία. Η Αντιτρομοκρατική εκφράζει φόβους για νέο κύμα τρομοπακέτων και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη των "Πυρήνων".
Ήδη πάντως έχει σημάνει συναγερμό στο σύνολο των υπουργείων καθώς και στις εταιρείες courier καθώς δόθηκε η εντολή να εξετάζονται εξονυχιστικά όλες οι επιστολές.
Συμπαράσταση από ΟΔΥΕ
Τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη για την αποστολή του τρομο-πακέτου αλλά και στους εργαζομένους στο υπουργείο εξέφρασε με ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ).
"Για άλλη μία φορά δυνάμεις που αρέσκονται στην τυφλή βία, δυνάμεις με ξεκάθαρα αντιδημοκρατική και αντικοινωνική στόχευση και συμπεριφορά, έθεσαν σε άμεσο κίνδυνο ζωές, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, με βόμβα, που ευτυχώς για τον παραλήπτη Υπουργό Δικαιοσύνης αλλά και τους εργαζόμενους, στο κτίριο του Υπουργείου Δικαιοσύνης μόνο ανησυχία δημιούργησε", σημειώνει η Ομοσπονδία.
 Ο ρόλος των δραστών είναι ρόλος ενεργούμενων της σκοτεινότερης αντίδρασης σε διεθνές επίπεδο αποτελώντας το άλλοθι για τις σκληρότερες δράσεις των εξουσιών ενάντια στο μαζικό κίνημα», υπογραμμίζουν οι δικαστικοί υπάλληλοι.
newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια