Δεν έχουν λεφτά να βάλουν πετρέλαιο

Δεν έχουν λεφτά να βάλουν πετρέλαιο

«Πάγωσε«» το 2ο Λύκειο Χορτιάτη

Σταμάτησε να λειτουργεί χθες ο καυστήρας πετρελαίου στο 2ο Γενικό Λύκειο Χορτιάτη,  αφού λόγω έλλειψης χρημάτων δεν είχε γεμίσει με πετρέλαιο. Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή οι 160 μαθητές αποφάσισαν να μην μπουν στις αίθουσες διδασκαλίας και προχώρησαν σε αποχή, καθ' όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.


Με πρωτοβουλία του δήμου χθες το σχολείο τροφοδοτήθηκε με 1,5 τόνο πετρελαίου και τέθηκε σε λειτουργία ξανά ο καυστήρας και έτσι σήμερα το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά.

Την ίδια στιγμή, «στο κόκκινο» βρίσκονται και άλλα σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης, καθώς τα ταμεία των σχολικών επιτροπών έχουν αδειάσει. Σε ορισμένες περιπτώσεις συμφωνήθηκε να γίνει παραγγελία πετρελαίου με... τεφτέρι, δηλαδή να αποπληρωθεί όταν θα δοθούν πιστώσεις για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων.

Σε οριακή κατάσταση βρίσκονται ορισμένες σχολικές μονάδες του νομού Θεσσαλονίκης μετά το «ψαλίδισμα» της χρηματοδότησης για τα λειτουργικά τους έξοδα. Οι απλήρωτοι λογαριασμοί και οι οφειλές άρχισαν να συσσωρεύονται στα γραφεία των διευθυντών, οι οποίοι ήδη βρίσκονται σε τροχιά περικοπών και αναζητούν λύσεις για το άμεσο μέλλον.

Πηγή: agelioforos

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια