Θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις στα Μέσα Μεταφοράς

Θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις στα Μέσα Μεταφοράς

«Πλασματικά» τα ελλείμματα των εταιριών λένε οι υπάλληλοι

Απάντηση στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης έδωσαν οι εκπρόσωποι των μέσων σταθερής τροχιάς, ΗΣΑΠ, Τραμ και Μετρό, δηλώνοντας παράλληλα αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι συνδικαλιστές υποστήριξαν ότι τα ελλείμματα των εταιριών των αστικών συγκοινωνιών που παρουσιάζει το υπουργείο είναι πλασματικά, γιατί δεν έχει καταβληθεί η προβλεπόμενη επιδότηση από το κράτος. Χαρακτηριστικά τόνισαν ότι τη διετία 2002 -03 που το κράτος κατέβαλε κανονικά την επιδότηση, οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας όχι μόνο δεν είχαν ελλείμματα, αλλά παρουσίαζαν και πλεόνασμα. Από τότε η επιδότηση που λαμβάνουν ανέρχεται σε ποσοστό μόλις 18% του προβλεπόμενου.

Οι εκπρόσωποι των μέσων σταθερής τροχιάς επέκριναν την ηγεσία του υπουργείου για έλλειψη διαλόγου στην κατάρτιση του νομοσχεδίου. Στο μόνο σημείο που συμφώνησαν με το νομοσχέδιο, είναι με την ενοποίηση των τριών μέσων σταθερής τροχιάς σε μια εταιρία.

Αίσθηση προκάλεσαν και τα στοιχεία που έδωσαν οι εργαζόμενοι σε σχέση με τα πλαστά εισιτήρια. Συγκεκριμένα, τον περασμένο Μάιο, η διαφορά μεταξύ ακυρώσεων και πωληθέντων εισιτηρίων ήταν μεγαλύτερη από 5 εκατομμύρια τεμάχια, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα ήταν 2,5 εκατομμύρια.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια