"Μας απειλούν ένοπλοι"

Εφιαλτικές στιγμές ζουν οι Έλληνες που βρίσκονται στη Λιβύη. Έχουν απελπιστεί ενώ δηλώνουν ότι απειλείται η ζωή τους τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο
επαναπατρισμού τους (Vid)

Δραματική έκκληση για βοήθεια απηύθυνε Έλληνας μετανάστης στη Λιβύη, επισημαίνοντας ότι απειλούνται οι ζωές τους, καθώς πριν από λίγα λεπτά περνούσαν πάνω από τα κεφάλια τους σφαίρες.
Όντας ψύχραιμος, ο Παναγιώτης Κορυφίδης επικοινώνησε με την πρωινή εκπομπή του Mega, δίνοντας μάλιστα τις συντεταγμένες ώστε να τους εντοπίσουν τα αεροσκάφη που πιθανότατα σπεύσουν σε βοήθεια.
Ανέφερε ότι είναι όλοι καλά, ενώ δέχθηκαν επίθεση από ενόπλους πλιατσικολόγους που τους ζητούσαν χρήματα για δεύτερη φορά. Αναρωτήθηκε ωστόσο για πόσο θα τους φτάσει το νερό και η τροφή.
«Πριν πέντε λεπτά οι ένοπλοι ήρθαν ξανά. Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Ελάτε να μας πάρετε. Σας παρακαλούμε. Απειλούνται οι ζωές μας. Ελάτε να μας σώσετε», ανέφερε, περιγράφοντας τις συνθήκες που βιώνουν 22 Ελληνοκύπριοι και συνολικά 230 άτομα που βρίσκονται νότια της Βεγγάλης.
Το μεγάλο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η ΠΑ κατά την επιχείρηση απεγκλωβισμού των Ελλήνων της Λιβύης είναι οι συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, καθώς δεν είναι τόσο ομαλές όσο στην Αίγυπτο.
"Οι προτεραιότητές μας είναι να πάρουμε άδειες υπερπτήσεως και προσγειώσεως για να φέρουμε τον κόσμο που θέλει να γυρίσει στην Ελλάδα", δήλωσε νωρίτερα ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης.
http://news247.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια