Λιγότερα δημοτικά τέλη για τις ευπαθείς ομάδες

Λιγότερα δημοτικά τέλη για τις ευπαθείς ομάδες

Οι εκπτώσεις ανά κατηγορία

Κατά 1,1 εκ. ευρώ θα είναι μειωμένα τα δημοτικά τέλη το 2011 στο Δήμο Αθηναίων. Αυτό αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, μετά από πρόταση της πλειοψηφίας.

Συγκεκριμένα:

- Τα δημοτικά τέλη φωτισμού και καθαριότητας θα είναι μειωμένα κατά 50% για τις μονογονεϊκές οικογένειες, τους άπορους, τους ανάπηρους με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%, τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους

- Πλήρης θα είναι απαλλαγή όσων τρίτεκνων έχουν εισόδημα κάτω από 35.000 ευρώ.

Μάλιστα, όπως είπε ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης θα εξετασθεί το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης των δημοτικών τελών για τα ΑΜΕΑ στον επόμενο προϋπολογισμό.

Για το λόγο αυτό θα συσταθεί επιτροπή που θα εξετάσει τα δεδομένα και νθα διαμορφώσει μια πρόταση δικαιότερη και αποτελεσματικότερη. «Ο δήμος έχει ανάγκη για πραγματικό ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Δεν υπάρχουν πια περιθώρια να ζει με δανεικά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης.

- Ωστόσο, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα Πόλη της ζωής μας» Νικήτας Κακλαμάνης, ζήτησε από τη δημοτική αρχή να ισχύσει και φέτος ότι ίσχυε τα τελευταία δύο χρόνια, δηλαδή, η πλήρης απαλλαγή των τριτέκνων και των πολυτέκνων από τα δημοτικά τέλη, χωρίς οικονομικά κριτήρια.

Τη διαφωνία τους με την πρόταση της πλειοψηφίας εξέφρασαν και οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης

Διαχειριστικός έλεγχος για την πενταετία

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης κατά πλειοψηφία μέσα σε κλίμα έντασης να διενεργηθεί διαχειριστικός έλεγχος στα οικονομικά του δήμου Αθηναίων από το 2005 έως το 2010. Αιτία για την ένταση ήταν η πρόταση Κακλαμάνη, την οποία μάλιστα έθεσε σε ονομαστική ψηφοφορία, να αποφασιστεί η διεκδίκηση των παρακρατηθέντων 38 εκατομμυρίων ευρώ από το κράτος για το 2011, και, κυρίως, η αποστροφή του ότι «αν δεν γίνει αυτό θα καταθέσει μήνυση κατά της δημοτικής αρχής».

Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Γ. Καμίνη, ο οποίος έκανε λόγο για νομικά τερτίπια και κατηγόρησε τον Ν. Κακλαμάνη ότι είναι ένας από τους υπαίτιους της υπογραφής του μνημονίου , καθώς υπήρξε υπουργός ενός υπουργείου (Υγείας) που δημιούργησε τις πιο μεγάλες τρύπες.

πηγή: aftodioikisi

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια