Οι γιατροί καθορίζουν τις επόμενες κινήσεις τους

Οι γιατροί καθορίζουν τις επόμενες κινήσεις τους

Εξετάζουν και άλλες μορφές αγώνα

Συνεχίζει η πανιατρική απεργία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για την Παρασκευή, ενώ αύριο πρόκειται να γίνει συνεδρίαση, ώστε να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις τους. Αύριο αναμένεται να αποφασίσουν, αν σκοπεύουν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους από βδομάδα.

Παράλληλα, ξεκινά η συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών στο χώρο του αμφιθεάτρου του Υπουργείου Υγείας. Στη συνέλευση η Ομοσπονδία θα καθορίσει τις επόμενες κινήσεις της σχετικά με το αν οι γιατροί θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Η κατάληψη στο υπουργείο θα κρατήσει μέχρι και αύριο και ύστερα η συνέχισή της ή όχι. Στο μεταξύ, την Παρασκευή, οι γιατροί θα συνταγογραφούν, για πέμπτη ημέρα, στο υπ. Υγείας από τις 9.30 και μετά…

Έως και σήμερα έχουν περάσει περίπου 3.500 για να τους γράψουν τα φάρμακά του.Ο Μιχάλης Βλασταράκος, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΙΚΑ είπε ότι «θα προσφύγουμε νομικά για να ακυρώσουμε το νομοσχέδιο στο ΣτΕ». «Το νομοσχέδιο έχει πάνω από 65 υπουργικές αποφάσεις και προεδρικά διατάγματα. Δεν θέλουμε να βλάψουμε την κοινωνία και δεν είμαστε εμείς η αιτία που υποφέρει», συμπλήρωσε ενώ η Ομοσπονδία εξετάζει και άλλες μορφές αγώνα.

Από την άλλη, ο Γιώργος Πατούλης, αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών είπε σχετικά με τις επόμενες κινήσεις ότι «εξετάζουμε την αδιαλλαξία του υπουργού, αλλά και την ταλαιπωρία των πολιτών για να πάρουμε αποφάσεις. Εάν ο υπουργός, κ. Λοβέρδος, δε φροντίσει να ακυρώσει το νομοσχέδιο αυτό, θα συνεχίσουμε τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις. Εξετάζουμε και άλλες μορφές αγώνα χωρίς να βλάπτουν τους εργαζομένους».
Οι συνεδριάσεις αύριο έχουν προγραμματιστεί στις 11 η ώρα.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια