«Βράζει» η κοινοβουλευτική ομάδα

«Βράζει» η κοινοβουλευτική ομάδα

Βομβαρδισμός ερωτήσεων στον Γ. Παπακωνσταντίνου

Έντονη ήταν η δυσαρέσκεια που εκφράστηκε χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και είχε ως αποδέκτη τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπανδρέου.

Πέραν της Βάσως Παπανδρέου, το λόγο πήραν περισσότεροι από 20 βουλευτές, ανάμεσα σε αυτούς οι κ.κ. Δ. Δριβελέγκας, Θ. Παπαγεωργίου, Ν. Ρογκάκος, Π. Κουρουμπλής και οι κυρίες Έλενα Παναρίτη και Εύα Καϊλή. Αρκετοί επαίνεσαν τον υπουργό για το φορολογικό νομοσχέδιο και για τις αυστηρές ποινές που επιβάλλει για τη φοροδιαφυγή

Χθες, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βομβάρδισαν με ερωτήσεις τον άρτι αφιχθέντα από το Βερολίνο υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, σε μια συνεδρίαση μαμούθ που διήρκεσε περίπου 4,5 ώρες και την παρακολούθησαν περισσότεροι από 30 βουλευτές.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, πάντως, ξεκαθάρισε ότι εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν. Παραδέχτηκε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν περιμένει συναίνεση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, «δεν μπορούμε όμως να μην τη ζητήσουμε», συμπλήρωσε.

Η αγωνία των βουλευτών ήταν έκδηλη και εκφράστηκε με έντονο τρόπο. 

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών δεν έκανε προσπάθεια για να τους καθησυχάσει. Τους εξήγησε πως έχουν τα πράγματα και σύμφωνα με πολλούς βουλευτές τους είπε ότι το πρόγραμμα του μνημονίου βρίσκεται σε κομβικό σημείο αλλά βγαίνει. Ότι δεν μπορεί κανένας να προβλέψει πως θα εξελιχθούν κάποιοι κρίσιμοι τομείς όπως πχ η ανάπτυξη. Και στην Ευρώπη πρόσθεσε υπάρχουν δυσκολίες. «Εμείς πάντως θέσαμε όλα τα θέματα στο τραπέζι», είπε.

Το ΚΤΕ μούδιασε όταν άκουσε αυτές τις κουβέντες. «Ο Παπακωνσταντίνου είναι απαισιόδοξος», «πρώτη φορά παραδέχεται ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά», ψιθύριζαν οι βουλευτές μεταξύ τους.

«Βλέπετε τώρα ότι το ΔΝΤ δεν είναι μονόδρομος; Δεν υπάρχουν μονόδρομοι» παρατήρησε η κυρία Παπανδρέου, όταν άλλος βουλευτής ρώτησε τον κ. Παπακωνσταντίνου γιατί ο Ντομινίκ Στρος Καν «κάρφωσε» τον φίλο του τον Παπανδρέου.

«Τα μέτρα που λαμβάνουμε είναι αποσπασματικά. Δεν ξέρουμε πια τι να λέμε στον κόσμο. Εγώ προσωπικά τρομάζω», παρενέβη ο βουλευτής Κοζάνης, Π. Κουκουλόπουλος.

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε το αίτημα από πολλούς βουλευτές (Σούλα Μερεντίτη, Βάσω Παπανδρέου, Ν. Σαλαγιάννη, Κ. Γείτονα, κ.α) να ειπωθεί η αλήθεια για την οικονομία. «Έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Να πούμε τα πάντα για να ηρεμήσει ο κόσμος και οι αγορές», ζήτησαν οι βουλευτές.

Πολλές αιχμές υπήρξαν από τους βουλευτές για το θέμα των 50 δισ. ευρώ. «Κανένας δεν είπε να μην αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιουσία. Να μας πείτε όμως τι σχέδιο υπάρχει και ποια περιουσία αφορά. Να μην αφήνετε την τρόικα να μας αιφνιδιάζει», παρατήρησαν. 
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια