Στο δημοτικό συμβούλιο με… μπράβους


Η εκλογή του στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας ήταν μεγάλη έκπληξη. Για κάποιους η παρουσία του κ. Νίκου Μιχαλολιάκου στο Δήμο της Αθήνας είναι απαράδεκτη και δεν θα έπρεπε να έχει εκλεγεί, για άλλους όμως και κυρίως για τους πολίτες
στις γειτονιές των οποίων υπάρχουν προβλήματα με αλλοδαπούς, η εκλογή του θεωρείται η σωτηρία τους.
Η παρουσία του στα δυο πρώτα δημοτικά συμβούλια έχει προκαλέσει εντάσεις όχι τόσο για τις θέσεις του αλλά για την κίνησή του να εμφανιστεί με προσωπική ασφάλεια.
Όπως στο πρώτο έτσι και στο δεύτερο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας υπήρξε, μικρή αυτή τη φορά, ένταση με πρωταγωνιστή τον δημοτικό σύμβουλο κ. Νίκο Μιχαλολιάκο της παράταξης «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα» και την προσωπική του ασφάλεια.
Ίσως είναι ο μοναδικός στον κόσμο δημοτικός σύμβουλος που πηγαίνει σε συνεδρίαση με τέσσερα άτομα προσωπική ασφάλεια, που τον συνοδεύουν από το γραφείο του μέχρι το δημαρχιακό μέγαρο.
Στις 14:45 την περασμένη Δευτέρα όπου και είχε προγραμματιστεί το δεύτερο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων, ο κ. Μιχαλολιάκος έφτασε έξω από το μέγαρο συνοδεία τεσσάρων ανδρών, οι οποίοι τον προστάτευαν.
Όταν επιχείρησε να μπει στο κτίριο υπήρξε ένταση καθώς η ασφάλεια του κτιρίου ζήτησε να ψάξει, όπως γίνεται με όλους όσους μπαίνουν στο δημαρχείο, τους τέσσερις άνδρες.
Τόσο ο κ. Μιχαλολιάκος όσο και οι συνοδοί του αντέδρασαν έντονα, ενώ η ασφάλεια του δημαρχείου επέμενε, καθώς στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο είχε δημιουργηθεί θέμα με τους «φουσκωτούς» του κ. Μιχαλολιάκου  οι οποίοι, όπως κατήγγειλαν  εκείνη την ημέρα άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, οπλοφορούσαν.
Η ένταση αποκλιμακώθηκε όταν έγινε ο έλεγχος, όταν οι τέσσερις άνδρες πέρασαν από την ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πύλη που εντοπίζει αιχμηρά μεταλλικά αντικείμενα.


Αμέσως μετά  ο δημοτικός σύμβουλος της «Ελληνικής Αυγής για την Αθήνα» μαζί με τους συνοδούς του ανέβηκαν στο δεύτερο όροφο του μεγάρου όπου θα πραγματοποιούνταν το δημοτικό συμβούλιο.
Να υπενθυμίσουμε ότι στο πρώτο συμβούλιο εκτός από την προσωπική του ασφάλεια ο κ. Μιχαλολιάκος αποχώρησε από την αίθουσα καθώς χαιρέτησε φασιστικά με το χέρι υψωμένο με αποτέλεσμα να αποδοκιμαστεί έντονα από τις υπόλοιπες παρατάξεις.


«Υποτίθεται ότι αυτή τη φορά έγινε έλεγχος στην πόρτα του Δημαρχείου για τους μπράβους του κ. Μιχαλολιάκου. Ωστόσο, υπάρχει σοβαρό πολιτικό θέμα αντιμετώπισης μιας ομάδας νεοναζί η οποία μπαίνει στα δημοτικά συμβούλια χαιρετάει ναζιοστικά και φέρνει και τους μπράβους της μέσα σε αυτές τις διαδικασίες. Αυτό είναι απαράδεκτο. Κανένας δε συμφωνεί με αυτά. Και πρέπει να ξεκαθαρίσει, αυτή η ιστορία γιατί δημιουργούνται ζητήματα δημοκρατίας και ελευθεριών. Για εμάς είναι ζήτημα αντιμετώπισης μιας νεοναζιστικής οργάνωσης που  αυτή τη στιγμή χρησιμοποιεί την εκλογή της μέσα σε έναν δήμο για να προωθήσει τις φασιστικές θέσεις της» είπε στο ΘΕΜΑ ο δημοτικός σύμβουλος κ. Πέτρος Κωνσταντίνου της παράταξης «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας».
Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Αποστολόπουλος είπε ότι: «Η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, απαιτείται να είναι αδιατάρακτη. Η πιθανή παρουσία δημοτών ή τρίτων προσώπων στις συνεδριάσεις από όποιον πολιτικό χώρο και αν προέρχονται, πρέπει να είναι διακριτική».
Ο κ. Μιχαλολιάκος στην κατηγορία ότι φέρνει «μπράβους» που οπλοφορούν μέσα στο δημοτικό συμβούλιο έχει απαντήσει ότι  οι άνθρωποι που είναι μαζί του έχουν πάρει πρόσκληση από το Δήμο, όπως άλλωστε μπορεί να πάρει και κάθε δημοτικός σύμβουλος, ενώ εξήγησε ότι είναι φίλοι και συνεργάτες του τους οποίους έχει μαζί του για να τον βοηθούν στο έργο που έχει ως δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας.
Μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Μιχαλολιάκος κάθισε στο δεξί κάτω έδρανο, μπροστά από τον κ. Πέτρο Κωνσταντίνου.


Στο γραφείο του είχε ένα κουτί από γλυκά, και αρκετά χαρτιά. Από τους τέσσερις άνδρες της ασφάλειάς του οι τρεις περίμεναν έξω από την αίθουσα του συμβουλίου ενώ ο ένας βρισκόταν μέσα κρατώντας μια mini κάμερα και απαθανάτιζε τον κ. Μιχαλολιάκο.
Πριν αρχίσει η συνεδρίαση ο επικεφαλής της παράταξης «Επιμένουμε Αθήνα» κ. Γιώργος Αμυράς, χαιρετήθηκε με τον κ. Μιχαλολιάκο ενώ του παρέδωσε κάποια χαρτιά.
Απουσίες στη δεύτερη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δεν υπήρξαν.


Εκτός από τον κ. Μιχαλολιάκο το παρών έδωσαν ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος έφτασε λίγο πριν από τις 15:00 στο δημαρχιακό μέγαρο ντυμένος casual, η κα Βάσια Τριφύλλη, η οποία και κάθισε ανάμεσα στον κ. Κακλαμάνη και τον κ. Ψινάκη, ο οποίος έφτασε τελευταίος στη συνεδρίαση ντυμένος πολύ κομψά φορώντας τα μαύρα γυαλιά του. Ο κ. Αμυράς προτίμησε να έρθει με τα πόδια αντί με το ποδήλατο που είχε έρθει στην πρώτη συνεδρίαση. Μάλιστα όταν το ΘΕΜΑ τον ρώτησε γιατί ήρθε πεζός, με ένα χαμόγελο ο κ. Αμύρας απάντησε ότι άφησε το ποδήλατο και ήρθε με τα πόδια για αλλαγή…
Από τα σημαντικότερα του δημοτικού συμβουλίου ήταν η αναβολή του πρώτου και βασικότερου θέματος της ημερησίας διάταξης, που τον έθιγε προσωπικά και κατάφερε και πήρε ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης και αφορούσε το διαχειριστικό έλεγχο στα πεπραγμένα της διοίκησής του. Ο κ. Κακλαμάνης εκμεταλλεύτηκε την απειρία και την ασυνεννοησία των δημοτικών συμβούλων του κ. Καμίνη και κατάφερε να πάρει αναβολή. Έτσι δεν ψηφίστηκε ο διαχειριστικός έλεγχος επειδή δεν υπήρχε γραπτή εισήγηση. Ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε όταν ξαναέρθει το θέμα να επεκταθεί ο έλεγχος έως το 2003,περιλαμβάνοντας και τη δημαρχία της κας Ντόρας Μπακογιάννη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια