Ψάχνουν το ταίρι τους στο Διαδίκτυο

Ψάχνουν το ταίρι τους στο Διαδίκτυο

Οι άνω των 40 αναζητούν παρηγοριά σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης

Πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης έδειξε ότι τουλάχιστον το 1/3 των χρηστών του Διαδικτύου έχει επισκεφτεί online υπηρεσίες γνωριμιών.

Οι ερευνητές μελέτησαν τη συμπεριφορά 12.000 ζευγαριών από 18 χώρες, τα οποία είχαν συχνή πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσα στο διάστημα 1997-2009. Οι άνδρες και γυναίκες ηλικίας 40-69 σε ποσοστό 36% αποκάλυψαν ότι είχαν επισκεφτεί υπηρεσίες γνωριμιών και είχαν βρει το έτερον ήμισυ μέσω Διαδικτύου.

Η έρευνα απέδειξε ότι η χρήση της νέας τεχνολογίας δεν είναι μόνο για τις νέες γενιές. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα ηλικίας 18-40 ετών δήλωσαν ότι γνώρισαν το σύντροφό τους μέσα από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης σε ποσοστό μόλις 23%.

Λιγότερο από το 10% των ερωτηθέντων, που ξεκίνησαν τη σχέση τους πριν το 2000 ανέφεραν ότι γνωρίστηκαν μέσω Διαδικτύου. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με την έρευνα δείχνει ότι ο συγκεκριμένος τρόπος γνωριμίας δεν ήταν πολύ διαδεδομένος εκείνη την εποχή. Πέντε χρόνια αργότερα όμως το ποσοστό αυτό αυξήθηκε στο 21%, ενώ η δημοτικότητα των chat rooms εκείνο το διάστημα είχε αρχίσει να πέφτει.

Ο επικεφαλής της μελέτης, Dr Bernie Hogan, δήλωσε ότι: «Το να βρει κανείς το ταίρι του από το Ίντερνετ πριν από λίγα χρόνια θεωρούνταν κάτι πρωτόγνωρο. Αυτή η μελέτη δείχνει ότι πλέον έχει γίνει ένας πολύ συνηθισμένος τρόπος, αν όχι ο κυρίαρχος, για την εύρεση ενός συντρόφου, ειδικά στις ηλικίες 40-70 ετών. Η μελέτη μας έδειξε ακόμη ότι όσοι γνωρίζουν κάποιον που βρήκε το ταίρι του μέσω Διαδικτύου είναι περισσότερο πιθανό να το δοκιμάσουν και οι ίδιοι».
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια