ΩΡΑ 17.06 Παραμένουν εκατοντάδες διαδηλωτές στο Σύνταγμα


- Θέλουν να μετατρέψουν το Σύνταγμα σε πλατεία Ταχρίρ
- Συνέλαβαν άτομο μέσα στους διαδηλωτές με ένα τσεκούρι και ένα τόξο με 2 βέλη
- Συνολικά 20 προσαγωγές και 5 συλλήψεις
- Κλειστοί οι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ: Σύνταγμα, Ομόνοια και Πανεπιστήμιο
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Πάνω από 1.000 διαδηλωτές παραμένουν έως αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος, ενώ ο μεγαλύτερος όγκος των διαδηλωτών έχει διαλυθεί. 'Οπως υποστηρίζουν θέλουν να μετατρέψουν το Σύνταγμα σε "πλατεία Ταχρίρ" του Καϊρου και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν. Προηγήθηκαν 2 μεγαλειώδεις πορείες με ένταση και πάθος και οι συμπλοκές που έγιναν προκλήθηκαν όταν οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης εναντίον των διαδηλωτών.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός οτι ενώ η πορεία του ΠΑΜΕ έγινε κανονικά και πέρασε μπροστά από τον Αγνωστο Στρατιώτη, η πορεία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δεν κατάφερε ποτέ να προσεγγίσει το Σύνταγμα. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές να πορευθούν στην λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας. Μόνο λίγο πριν τις 3.30 επετράπη σε περίπου 3.000 άτομα να "ανέβουν" από τη Μ.Βρετανία στο Σύνταγμα. 


ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ
ΩΡΑ 14.20 ΕΡΜΟΥ ΠΝΙΓΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΠΝΟΥΣ
ΩΡΑ 15.30 Περίπου 3.000 διαδηλωτές παραμένουν στο Σύνταγμα.

ΩΡΑ 14.45 Μεταφέρεται στον Ευαγγελισμό δημοσιογράφος που τραυματίστηκε την ώρα που ακολουθούσε την πορεία.

ΩΡΑ 14.35 Αστυνομικοί συλλαμβάνουν στο Σύνταγμα έναν διαδηλωτή ο οποίος έχει επάνω του ένα τσεκούρι, ένα τόξο και 2 βέλη!

ΩΡΑ 14.18 Οι αστυνομικοί έχουν απωθήσει τους διαδηλωτές από το Σύνταγμα χωρίς να μπορεί να εξηγήσει κανείς το γιατί. Χιλιάδες παραμένουν στην Σταδίου και προσπαθουν να προσεγγίσουν την Πλατεία Συνταγματος. Η ένταση έχει μεταφερθεί στην Πανεπιστημίου.

ΩΡΑ 13.47 Με εκτεταμένη χρήση χημικών οι αστυνομικές δυνάμεις δεν αφήνουν τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν την πλατεία Συντάγματος. 
ΩΡΑ 13.30 Οι δυνάμεις των ΜΑΤ κάνουν περιορισμένη χρήση χημικών στο Σύνταγμα όπου παραμένουν χιλιάδες διαδηλωτές. Η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτριμένη αλλά οι διαδηλωτές δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν εκεί.

ΩΡΑ 13.00 Αστυνομικός στις φλόγες από μολότωφ
Κάηκαν 2 μηχανές της Ομάδας ΔΕΛΤΑ - Λιπόθυμος ένας διαδηλωτής
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΩΡΑ 14.18 ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
ΩΡΑ 13.47 ΜΕ ΡΙΨΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ
ΩΡΑ 13.39 ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΣΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΩΡΑ 13.04 Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια