Τρομο-εκρήξεις στους δρόμους, στα spreads και στην κοινωνία


Σοφία Βούλτεψη




Και ο πολιτικός κόσμος το βιολί του


Εκρηκτικοί όλοι οι μποναμάδες που λαβαίνει η χώρα στην αλλαγή του χρόνου. Έκρηξη στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στην Λουΐζης Ριανκούρ, έκρηξη στα spread, που ξεπέρασαν τις 370 μονάδες βάσης, εκρηκτικό το κλίμα στο Αιγαίο,...
εκρηκτικό το κλίμα στην κοινωνία, εκρηκτικό και στα γκάλοπ, που δείχνουν το πολιτικό σύστημα βυθισμένο στην αναξιοπιστία.

Τρομοκρατημένοι κυριολεκτικά – και κυρίως λόγω των αντεγκλήσεων των κομμάτων - υποδεχόμαστε το 2011 και το χτύπημα στο πρωτοδικείο υπήρξε απλώς το κερασάκι στην τούρτα.

Πολύ ισχυρό, προκάλεσε μεγάλες καταστροφές, ευτυχώς όχι θύματα (κάτι για το οποίο φρόντισαν επιμελώς οι διοργανωτές του νέου χτυπήματος) και έκανε (και πάλι) τον γύρο του κόσμου, με την Ελλάδα να εμφανίζεται πάλι ως μια χώρα βυθισμένη στην κρίση και στην αστάθεια.

Τίθεται, βέβαια, και πάλι θέμα πολιτικής αξιοπιστίας. Από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι σήμερα έχουμε σχεδόν ένα τρομοκρατικό χτύπημα τον μήνα. Χτυπήθηκε το αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής, χτυπήθηκε ο δημοσιογράφος Σ. Γκιόλιας, χτυπήθηκε το ίδιο το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, βόμβες εξερράγησαν έξω από την Βουλή, περάσαμε μέρες παραλαμβάνοντας πακέτα-βόμβες.

Προεκλογικά, το μήνυμα που η τότε αξιωματική αντιπολίτευση εξέπεμπε με δηλώσεις στελεχών της, είναι ότι το ΠΑΣΟΚ διαθέτει την εμπειρία και το σχέδιο για να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία.

Μετεκλογικά, οι μόνες δράσεις περιορίστηκαν στον εντοπισμό μιας απίστευτης σειράς από γιάφκες, στις οποίες οι έφοδοι συνέπιπταν σε δύσκολες για την κυβέρνηση στιγμές όσον αφορά στην οικονομική κρίση και τις σχετικές με το μνημόνιο εξελίξεις.

Κοινή διαπίστωση είναι πως παρά τις εφόδους και τον εντοπισμό γιαφκών και επιχειρησιακού υλικού, η τρομοκρατία παραμένει ενεργή και στέλνει το μήνυμα πως μπορεί ακόμη να πραγματοποιεί θεαματικά χτυπήματα.

Η κυβέρνηση ενοχλήθηκε από τις επιθέσεις που δέχθηκε σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος. Οφείλουν, όμως, τα στελέχη της να θυμηθούν τις δικές τους δηλώσεις σε ανάλογες περιπτώσεις, όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση. Είχαν φθάσει στο σημείο να υποστηρίζουν πως οι τρομοκράτες πετύχαιναν τον στόχο τους επειδή είχαν αλλάξει τα πρόσωπα στην αντιτρομοκρατική! Υποστηρίζοντας ουσιαστικά πως (όπως, άλλωστε, συμβαίνει και στην πολιτική) όλοι πρέπει να παραμένουν στις θέσεις τους μέχρι βαθέως γήρατος!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο θέμα της τρομοκρατίας, η σκυτάλη της αμετροέπειας αλλάζει συνεχώς χεριά. Οι του ΠΑΣΟΚ την παραδίδουν στη Νέα Δημοκρατία και τανάπαλιν. Συμβαίνει ένα αποτρόπαιο γεγονός και αρχίζουν όλοι μαζί να βαράνε στον γάμο του καραγκιόζη, αν και είναι βέβαιο ότι ούτε έχουν μελετήσει το φαινόμενο, ούτε έχουν ποτέ εμβαθύνει σ’ αυτό.

Για όσο διάστημα η δράση της τρομοκρατίας θα συνεχίζει να αποτελεί τμήμα του γενικού προπαγανδιστικού μηχανισμού, αποτελέσματα δεν πρόκειται να υπάρξουν. Πολύ περισσότερο που ελέω μνημονίου προσφέρονται αφειδώς και πλουσιοπάροχα οι επόμενοι, κάθε φορά, «δίκαιοι στόχοι»…



elzoni.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια