Σε αδιέξοδο οι διαβουλεύσεις με τους φαρμακοποιούς

Σε αδιέξοδο οι διαβουλεύσεις με τους φαρμακοποιούς

Προειδοποιούν με νέες κινητοποιήσεις

Συμφώνησαν ότι διαφωνούν το υπουργείο Υγείας και οι φαρμακοποιοί, στη συνάντηση που είχαν σήμερα με στόχο να βρεθεί η «χρυσή τομή», λίγο πριν την κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου που προβλέπει μεταξύ άλλων την απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Οι δύο πλευρές διαφώνησαν στα περισσότερα θέματα, με σημεία αιχμής τα πληθυσμιακά κριτήρια για να ανοίξει ένα φαρμακείο και το ωράριο λειτουργίας. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, τη Δευτέρα θα γίνει γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασιστούν κινητοποιήσεις, ενώ προανήγγειλε την προσφυγή του συλλόγου στα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Όπως κατήγγειλε, τίποτα απ’ όσα συμφωνήθηκαν με το υπουργείο δεν θα συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη και αναρωτήθηκε εάν η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διαλύσει τα φαρμακεία της γειτονιάς «για να έρθουν άλλοι κολοσσοί να εξαλείψουν το επάγγελμα».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε μεταξύ άλλων την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου για Σάββατο, Δευτέρα και Τετάρτη και ότι το πληθυσμιακό κριτήριο από 1 φαρμακείο προς 1.500 κατοίκους, γίνεται 1 προς 1.000 κατοίκους.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια