«Κάνουν την ανάγκη τους σε μπουκάλια»

«Κάνουν την ανάγκη τους σε μπουκάλια»

ΔΕΙΤΕ: «Απογυμνωμένο» το κτίριο όπου μεταφέρθηκαν οι μετανάστες

Αυτό είναι το εσωτερικό του μεγάρου Υπατία, όπου μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα οι 236 μετανάστες που είχαν καταλύσει για πέντε ημέρες στη Νομική Σχολή της Αθήνας.

Το ομολογουμένως εντυπωσιακό και επιβλητικό κτίριο της οδού Πατησίων, είναι «απογυμνωμένο» από έπιπλα και διακοσμητικά στοιχεία, προφανώς μπροστά στο ενδεχόμενο να καταστραφούν. 

Όπως καταγγέλλει, ωστόσο, ο Πέτρος Γιώτης, μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης, οι τουαλέτες που διαθέτει το κτίριο είναι κλειδωμένες και οι μετανάστες αναγκάζονται να κάνουν την ανάγκη τους… σε μπουκάλια. 

Ο κ. Γιώτης κάνει λόγο για άθλιες συνθήκες διαβίωσης, σχολιάζοντας «τα κατάφερε ο πρύτανης», ενώ τόνισε πως δεν μπορεί να υφίσταται ημερομηνία λήξης για μία απεργία πείνας. Υπενθυμίζεται πως στη συμφωνία στην οποία κατέληξαν χθες βράδυ ο ιδιοκτήτης του κτιρίου, οι πρυτανικές αρχές, η εισαγγελία και οι μετανάστες αποφασίστηκε πως θα παραμείνουν στο κτίριο μόνο για 15 ημέρες. 

Η αλήθεια είναι πως η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την ειρηνική επίλυση του ζητήματος που προέκυψε με την «κατάληψη» της Νομικής Σχολής από τους μετανάστες. Πώς μπορεί όμως να είναι κανείς υπερήφανος για το γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί μεταφέρθηκαν σε ένα κτίριο όπου οι τουαλέτες είναι κλειδωμένες; Και πώς μπορεί άραγε να περιμένει πως δεν θα γίνουν φθορές στο μέγαρο, όταν οι μετανάστες υποχρεώνονται να κάνουν την ανάγκη τους σε πλαστικά μπουκάλια; Μήπως τελικά η... ευαισθησία μας εξαντλήθηκε στο να αποχωρήσουν απλά οι μετανάστες από το κτίριο της Νομικής Σχολής; 

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες...














Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια