Προσπαθούν να φτιάξουν την εικόνα του Βόλου

Προσπαθούν να φτιάξουν την εικόνα του Βόλου

Συνεργασία δημοτικής αρχής με αρχιτέκτονες

Με βασικό στόχο μέσα από τη μεταξύ τους συνεργασία, τη βελτίωση της εικόνας της πόλης και την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, συναντήθηκαν σήμερα στο δημαρχείο ο Δήμαρχος Βόλου, Πάνος Σκοτινιώτης, και η διοίκηση του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Νομού Μαγνησίας.

Η δημοτική αρχή Βόλου, όπως τόνισε ο κ. Σκοτινιώτης, επιθυμεί να συνεργαστεί τόσο με το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων όσο και με το τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για την υλοποίηση αισθητικών παρεμβάσεων χαμηλού κόστους, οι οποίες θα στηρίζονται σε απλές και έξυπνες ιδέες που θα βελτιώσουν την εικόνα της πόλης στο κέντρο και την περιφέρεια.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ακόμη τα θέματα του Ρυθμιστικού Σχεδίου, του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και του Προεδρικού Διατάγματος Πηλίου. «Σκοπός μας είναι η διαφύλαξη του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος του Πηλίου», ξεκαθάρισε ο κ. Σκοτινιώτης και πρόσθεσε ότι η δημοτική αρχή θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. 

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η λειτουργία του Πολεοδομικού Γραφείου και η σύσταση της Επιτροπής Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (ΕΠΑΕ), για την οποία οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη να διευκρινιστεί άμεσα το τοπίο από το Υπουργείο Εσωτερικών.
newsbeast.gr
Share on Google Plus

About THE FUN BANK

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...