«Ευχαριστούμε αυτούς που μας θύμισαν τη δύναμη της μη βίας»

«Ευχαριστούμε αυτούς που μας θύμισαν τη δύναμη της μη βίας»

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την εκκένωση της Νομικής

«Είχαν καιρό να ασχοληθούν τόσοι με μια διαμαρτυρία που δεν ασκεί βία, δεν καταστρέφει δημόσιο χώρο και δεν εμποδίζει τη λειτουργία του. Ευχαριστούμε αυτούς που μας θύμισαν τη δύναμη της μη βίας» αναφέρει σε σχετική δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Παρασκευόπουλος.

«Στη χώρα που γέννησε το άσυλο ως θεσμό και ως λέξη, χρειαζόμαστε επειγόντως νηφαλιότητα. Η ίδια νηφαλιότητα μας χρειάζεται για να αξιολογήσουμε τους λόγους που ωθούν 300 ανθρώπους να "βγουν στην επιφάνεια", βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους. 

Είναι ανάγκη να αφήσουμε στην άκρη τα επικοινωνιακά παιχνίδια, και να σχεδιάσουμε μια βιώσιμη μεταναστευτική πολιτική που θα ενισχύει την κοινωνική συνοχή, θα στηρίζεται στα ανθρώπινα δικαιώματα και θα συμφιλιώνει τα συμφέροντα Ελλήνων και μεταναστών», συνεχίζει.

Και προσθέτει: «Σε μια εποχή που η μηδενική ανοχή κερδίζει έδαφος, ας μην υποταχθούμε στο λαϊκισμό των ημερών, ας μην πετάξουμε στα αζήτητα τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη. Οι καιροί είναι δύσκολοι, και τα χρειαζόμαστε και τα δύο».
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια